SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 145, 6 NOIEMBRIE 2014

Sultana Hurrem se hotaraste sa plece la Selim insa ii ascunde adevaratele sale intentii lui Suleyman. Apele sunt insa foarte agitate de vreme ce, in acest timp, Defne primise de la Nurbanu otrava care urma sa fie pusa in mancarea lui Baiazid.

In Capitala, incep sa se confirme temerile lui Rustem. Printesa Mihrimah viseaza la doctorul Pedro care o ingrijea de saptamani bune.

Defne indeplineste porunca venita de la Nurbanu insa nu poate evita momentul in care Baiazid mananca din bucatele otravite. Situatia se complica. Printului Baiazid i se face rau si Defne este intemnitata de Atmaca. Se descopera ca Defne a folosit otrava broastei negre, remediul pentru aceasta fiind un pamant care se gaseste la palatul Topkapi insa substanta ucigatoare incepuse deja sa-si faca efectul si trebuia gasita o solutie de urgenta.

Printul este tratat cu un remediu cumparat de Atmaca din bazar. Defne marturiseste ca primise porunca de la Nurbanu. Furios, Atmaca vrea sa o omoare insa se razgandeste in momentul in care cadana ii spune ca poarta in pantece copilul lui Baiazid.

Tratamentul aplicat lui Pedro lui Mihrimah incepe sa dea roade si printesa se simte din ce in ce mai bine. Baiazid afla ca Defne este insarcinata si porunceste ca ea sa fie executata abia dupa ce va naste. Este surprins sa auda ca Defne a acceptat porunca de la Nurbanu in schimbul crutarii vietii surorii sale desi el stia ca sora lui Defne a murit.

Hurrem acuza o prelungita stare de rau si doctorul care ii examineaza negul pe care sultana il avea de o luna de zile trage concluzia ca Hurrem este suspecta de o boala incurabila.

Baiazid se hotaraste sa-i dea o lectie fratelui sau. Strange o armata de cinci mii de soldati si, impreuna cu Atmaca, se indreapta spre palatul lui Selim.

Armatele celor doi printi ajung fata in fata insa la scurt timp isi face aparitia si Hurrem insotita de Sumbul. Pentru moment se asterne linistea insa nu petru mult timp caci sultanei i se face din nou rau, in fata copiilorei.

Cand isi revine, Hurrem este informata de Baiazid despre tentativa de asasinat planuita de Selim. Printul Selim intelege ca sotia sa Nurbanu a luat decizia de a-l otravi pe Baiazid, fara stirea lui, si o ameninta pe aceasta cu moartea.

La palat, printesa Mihrimah apeleaza din nou la serviciile doctorului Pedro insa fara stirea lui Rustem, din ce in ce mai gelos pe spaniol.

Soarta bolii lui Hurrem este inca incerta, fiind premise ca aceasta sa nu evolueze.

Pedro da verdictul final al bolii de care sufera Mihrimah. Printesa suferea de depresie si Pedro o sfatuieste sa se tateze stand la soare si facand baie in mare.

Sokollu ii propune lui Suleyman sa-l numeasca pe Pedro ca medic personal al printesei Mihrimah drept rasplata pentru ca a vindecat-o de boala la care ceilalti doctori nu-i gasisera leac.

Baiazid afla cu surprindere ca sora lui Defne chiar a decedat cu mai mult timp in urma. Rustem face o adevarata criza de furie cand afla ca Pedro a fost numit medicul personala al sotiei lui.

Rustem ii spune printetei Mihrimah ca el o iubeste nespus de mult si ca sufera pentru ca ea nu-i impartaseste sentimentele. Va impiedica poveste ade iubire dintre sotia sa si Pedro. Il elibereaza pe medic din postura de sclav si ii porunceste sa paraseasca devinitiv Istanbulul.

Starea de sanatate a sultanei Hurrem este in continuare una precara. Desi tumoarea de pe umarul ei s-a micsorat, Sumbul isi aminteste ca medicii nu considera acest lucru de bun augur.

Hurrem spera ca lucrurile sa revina la normal intre cei doi fii ai ei. Vrea ca Selim si Baiazid sa se aiba ca fratii si da de inteles ca nu ii va spune lui Suleyman despre rafuiala celor doi.