SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 146, 7 NOIEMBRIE 2014

Medicul spaniol Pedro ii explica printesei Mihrimah ca sufera de depresie si ii recomanda sa se trateze stand la soare si facand baie in mare. Marele vizir Rustem esueaza in tentativa de a pune mana pe scrisoarea trimisa de Baiazid sultanului Suleyman.

Sokollu ii propune marelui sultan sa-l numeasca pe medicul Pedro in postura de doctor personal al printesei Mihrimah drept rasplata pentru ca o vindecase de o boala la care alti medici nu-i gasise leac.

Printul Baiazid intentioneaza sa o cunoasca pe Ana, sora lui Defne, insa afla ca intradevar ea este moarta de mult. Rustem intelege ceea ce se petrece intre sotia sa si Pedro. I se plange lui Mihrimah ca a iubit-o foarte mult, inca de cand a cunoscut-o insa ea s-a purtat intotdeauna cu mare raceala fata de el.

Initiaza eliberarea din sclavie a lui Pedro, convins ca aceasta este calea prin care va destrama iubirea dintre ei. Ii porunceste lui Pedro sa nu mai revina niciodata la Istanbul.

Boala sultanei Hurrem se agraveaza pe zi ce trece. Primul care intelege situatia este slujitorul ei credincios Sumbul. Hurrem ii da de inteles ca nu-i va spune sultanului depsre tentativa de asasainat asupra lui Baiazid insa ii recomanda lui Selim sa uite de tensiune si sa-i fie frate bun lui Baiazid.

Negustoreasa Gracia profita de favorurile obtinute din partea lu Suleyman si aduce in Imperiu mai multi oameni urmariti de inchizitie.

Sultanul afla de faptele Graciei si ii atrage atentia ca nu suporta sa i se ascunda adevarul.

Hurrem intentioneaza sa se intoarca in Capitala insa drumul de la Manisa este intrerupt in numeroase randuri din cauza deselor momente de rau manifestate de sultana.

Cei doi frati iau decizii capitale: Baiazid hotaraste ca Defne sa fie executata imediat dupa ce a naste in timp ce Selim o anunta pe Nurbanu ca Murat, fiul lui, va fi trimis la sangeac.

Mustafa Lala se hotaraste sa-l ajute pe Selim in drumul acestuia catre tron. Ajunsi la palat, Hurrem gaseste in propria camera o poezie scrisa de sultan. Sumbul il instiinteaza pe Suleyman ca sultana sufera de o boala incurabila.

Suleyman cheama la palat toti doctorii renumiti ai tarii insa acestia confirma ca boala de care sufera Hurrem este una care nu are leac. Sultanul nu vrea sa creada acest lucru si ii porunceste lui Rustem sa-l aduca pe doctorul spaniol Pedro insa afla ca acesta a fost eliberat si ca a parasit Imperiul.

Pedro ramasese insa pentru cateva zile in Capitala. Motivul principal il reprezenta sentimentele pentru Mihrimah cu care s-a intalnit in piata. Ii cere acesteia sa fuga impreuna cu el in Spania pentru ca nu este deloc fericita alaturi de Rustem.

Desi nu obtine nicio promisiune din partea acesteia, o anunta ca va parasi Istanbului peste doua zile si ca o asteapta sa plece impreuna.

Cei doi printi nu cunosc gravitatea bolii mamei lor asa incat fac planuri de viitor. Selim si Mustafa Lala planuiesc pasii necesari pentru ca printul sa acceada la tron.

Intre timp, Baiazid o ajuta financiar pe Mahidevran, mama lui Mustafa, ramasa saraca in urma confiscarii averii sale de catre Suleyman.

Desi totul era tinut secret, Rustem intelege ca boala sultanei este mai grava decat se lasa sa se creada. Chiar si Hurrem isi da seama ca boala ei este avansata in momentul in care vede multimea de doctori care fusese chemata la palat.

Isi aminteste de vorbele prezicatoarei pe care a alungat-o din palat si care i-a spus ca daca va muri ea, atunci intreaga lume va muri odata cu ea.