SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 147, 13 NOIEMBRIE 2014

Sultana Hurrem incepe sa inteleaga marea gravitate a bolii ei in momentul in care vede zarva produsa de multimea de doctori chemata de Suleyman la palat.

Cei doi printi, Selim si Baiazid, nu cunosc insa ca starea de sanatate a mamei lor se inrautateste de la zi la zi. Selim planuieste cu Mustafa Lala pasii accederii la tron in timp ce Baiazid incearca sa o ajute financiar pe Mahidevran, mama printului Mustafa, ramasa falita dupa sistarea rentelor venite de la palat.

Mihrimah decide sa nu fuga cu medicul Pedro si se intalneste cu el pentru ultima oara. Rustem ii reproseaza ca prin comportamentul ei, printesa strica reputatia dinastiei. Mihrimah isi asigura sotul ca a fost ultima oara cand a avut de-a face cu don Pedro.

In seraiul lui Baiazid au loc intamplari neprevazute. Induiosat de rugamintile fetei lui, Ayse, care o considera pa Defne ca o mama, Baiazid decide sa o elibereze pe servitoarea care il otravise si o insarcineaza din nou cu cresterea copilului lui.

Rustem incepe sa urmeze cuvintele spuse printesei Mihrimah, atunci cand a spus ca se va rupe sentimental de ea. I se ofera de indata ocazia in momentul in care negustoreasa evreica Gracia Mendez ii face ochi dulci. Rustem accepta avansurile Graciei si o insala pe sotia sa.

Chiar daca initial boala parea a da inapoi, cacerul sultanei Hurrem recidiveaza. Ea intelege ca nu mai are foarte mult de trait si incepe sa-si ia ramas bun de la cei apropiati dar si de la dusmani.

Este si cazul printesei Mahidevran careia ii face o vizita la palatul de la Bursa. Surprinzator, mama lui Mustafa o iarta pe cea mai mare rivala a vietii ei.

Lucrurile nu sunt deloc calme intre Selim si Baiazid. Cei doi printi au o noua infruntare din care Baiazid a iesit invingator. Isi cruta din nou fratele mai mare insa ii promite acestuia ca este pentru ultima oara.

Hurrem are din nou vise care ii prevestesc sfarsitul. Hurrem viseaza ca o stea de foc apare prin aer pe terasa camerei ei, si aude falfait de aripi, cum mai auzise cu putin timp inainte.

Bulgarele de foc vine in fata ei si se transforma intr-o pasare Phoenix, care apoi isi ia zborul si lasa o pana sa cada in palma lui Hurrem. Ea strange pumnul si cand il desface, pana e transformata in scrum. Suleyman o trezeste apoi se pregatesc sa plece inapoi catre capitala.