SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 148, 14 NOIEMBRIE 2014

Hurrem si Suleyman se intorc la Istanbul tristi si pregatiti sufleteste pentru momentele de cumpana care avea sa vina.

Ajunsa la palat, Hurrem ii cere iertare lui Sumbul pentru ca-l certase aspru nu cu mult timp inainte. Printesa Mihrimah si Rustem afla si ei de la sultan si de la doctori de faptul ca sultana se apropie tot mai mult de ultima zi de viata.

Baiazid se pregateste de nasterea copilului pe care va avea cu Defne in timp ce Selim calculeza pasii necesari pentru a pune mana pe tron.

Ambii printi sunt instiintati de satrea de sanatate a mamei lor si chemati de urgenta in capitala.

Defne naste un baietel insa deoarece acesta aparuse pe lume prematur da semne ca ar avea probleme de sanatate.

Hurrem incepe sa fie dependenta de calmante pentru a rezista durerilor din ce in ce mai insuportabile.

Mihrimah afla ca sotul ei, Rustem, se intalneste din ce in ce mai des cu negustoreasa evreica Gracia Mendez.

Hurrem continua sa faca gesturi care sa-i linisteasca sufletul inainte de moarte. Afla de la Sumbul unde este mormantul lui Ibrahim si merge acolo pentru a-si cere iertare si pentru a-i multumi ca el a fost cel care a adus-o in haremul lui Suleyman.

Baiazid o cruta momentan de la executie pe Defne. La Manisa, Selim si Nurbanu redevin din ce in ce mai apropiati si uniti in scopul lor de a pune mana pe putere.

Mihrimah il atentioneaza pe Rustem ca stie de escapadele sale nocturne. Se simte insa foarte rau fizic, lucru remarcat si de una dintre servitoarele ei favorite.

Boala de care sufera Hurrem incepe sa fie cunoascuta si de oamenii din targ. Pe de alta parte, printesa Mihrimah afla ca a ramas din nou insarcinata. Mama ei se teme insa ca nu va mai prinde ziua in care Mihrimah va naste.

Cei doi printi ajung la Istanbul impreuna cu familiile lor. Reintalnirea lor renaste rivalitatea. Nurbanu si Defne se infrunta, trecandu-se chiar la amenintari grave.

Nurbanu gaseste de cuviinta sa o infrunte si pe sultana Hurrem. O anunta ca, in curand, ea va fi noua stapana a palatului. Imediat dupa acest moment, Hurrem ii porunceste lui Fahrie sa o ucida neaparat pe Nurbanu.

Moscheea Suleymaniye este aproape gata, iar sultanul isi anunta prima sa rugaciune acolo. Hurrem il pune pe Rustem sa jure ca dupa ce ea nu va mai fi, ii va tine departe pe cei doi printi de infruntari si de mânia sultanului. in noaptea aceea Hurrem aude iar Phoenixul, iar sultanul o gaseste pe jos, pe terasa, dimineata. Hurrem ii spune ca este ultima ei zi si ca a vazut pentru ultima oara rasaritul, ca nu se teme de moarte.

In acea zi isi ia ramas bun de la toti cei apropiati. Apoi are loc monologul ei, ea cade in bratele lui Suleyman asa ca prima data când l-a cunoscut, rostindu-i numele in acelasi fel. Suleyman striga dupa doctori, Hurrem este dusa in pat dar stie ca moare. ii cere o ultima favoare sotului ei, sa-i spuna inca odata un anumit poem scris pentru ea. La un moment dat privirea ei exprima multa teama, iar lumea se opreste o clipa in loc, apoi Hurrem inchide ochii. Suleyman recita plângând in timp ce o tine pe Hurrem la piept, moarta.