SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 149, 20 NOIEMBRIE 2014

Sultana Hurrem observa setea de putere a lui Nurbanu si ii porunceste din nou lui Fahrie sa faca tot ce este posibil pentru a o ucide pe sotia lui Selim.

Hurrem isi simte sfarsitul aproape. Ii cere lui Rustem ca dupa moartea ei, sa aiba grija ca fiii ei sa nu se mai certe. Noaptea in care aude din nou Phoenixul va fi si ultima pentru sultana.

Suleyman o gaseste dimineata cazuta la pamant si Hurrem iimarturiseste ca-si simte sfarsitul iminent. Isi ia ramas bun de la toti apropiatii si trece in nefiinta, nu inainte sa-i ceara sultanului sa-i recite un poem scris pentru ea.Hurrem moare si universul pare se opreste in loc pentru cateva clipe.

Intreg palatul este in doliu. Mihrimah, Baiazid si Selim deplang moartea mamei lor in timp ce Nurbanu se simte deja in postura de viitoare conducatoare a seraiului.

Cei doi printi deschid un cufar lasat de Hurrem inainte de moarte. In interiorul acestuia se aflau o armura si o scrisoare in care cei doi frati sunt indemnati de Hurrem sa nu se lupte intre ei ci sa lupte unul pentru altul.

CITESTE SI: SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 150, 21 NOIEMBRIE 2014

Selim se hotaraste insa sa grabeasca lucrurile in favoarea ocuparii tronului. Incearca sa-l atraga si pe Sokollu de partea lui dupa ce-i demonstreaza acestuia ca Mustafa Lala deja lucreaza pentru el si nu mai este un apropiat al lui Baiazid.

Mihrimah paraseste palatul dupa noi runde de cearta cu Rustem, motivandu-le celorlalti ca este doar o masura luata pentru a naste linistita.

Nurbanu afla de la o prezicatoare ca viitorul dinastiei va proveni dintr-un leu cu aripi, simbol al Venetiei.

Selim continua sa-si atraga aliati departea lui in lupta pentru putere. Incearca sa-l convinga chiar si pe Rustem sa-l paraseasca pe Baiazid desi printul cel mic ii marturisise marelui vizir ca se bazeaza pe loialitatea lui.

Nurbanu incepe sa aiba dubii asupra prevestirilor: atat ea cat si Defne, iubita lui Baiazid, sunt de origine venetiana.

Sumbul afla de la Mihrimah de aventura lui Rustem cu Gracia Mendez. Mihrimah naste un baietel iar Suleyman primeste cu bucurie vestea.

Vestea ca Gracia are o legatura cu Rustem incepe sa se raspandeasca pe la palat tot mai multa lume o avertizeaza pe negustoreasa ca in curand viata ii va fi pusa in pericol.