SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 150, 21 NOIEMBRIE 2014

Decesul sultanei Hurrem produce o adevarata degringolada la palat. Printesa Mihrimah paraseste seraiul in urma unor tensiuni cu Rustem insa ii spune lui Baiazid ca recurge la acest gest pentru a naste in liniste.

Nurbanu pare din ce in ce mai nerabdatoare sa puna mana pe putere. Ii cere unei prezicatoare sa-i spune ce se va intampla in viitor si tresalta de bucurie in momentul in care afla de la aceasta ca dinastia va renaste dintr-un leu cu cap de vultur.

Nurbanu stie prea bine ca leul cu cap de vultur este blazonul Venetiei. Pe de alta parte, Selim vrea sa-l atraga si pe Rustem de partea lui, in duelul cu Baiazid care si el vrea sa se asigure in continuare de loialitatea marelui vizir.

Favorita lui Selim are un moment de cumpana cand isi da seama ca Defne, iubita lui Baiazid, este ca si ea din neam venetian.

Sumbul afla si el de relatia amoroasa dintre Rustem si Gracia Mendez. Nu dupa mult timp, Mihrimah naste un baietel.

Baiazid se hotaraste sa-i spuna tatalui lui despre ultima infruntare cu Selim sperand ca Mustafa Lala ii va confirma povestea in fata marelui sultan.

Sumbul o sfatuieste pe Mihrimah sa procedeze precum ar fi facut mama ei, in privinta negustoresei Gracia. A doua zi servitoarea Graciei este gasita moarta ca mesaj la ce ar putea urma daca va continua sa se intalneasca cu Rustem.

CITESTE SI: SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 149, 20 NOIEMBRIE 2014

Selim vrea sa o ia inaintea fratelui sau si il anunta pe Suleyman despre amenintarile repetate ale fratelui sau. Chemat la palat, Baiazid descrie si el uneltirile fratelui sau impotriva sa si tentativa de asasinat planuita de Nurbanu, prin intermediul lui Defne.

Mustafa Lala nu recunoaste nimic din cele inamplate, spre marea suprindere a printului Baiazid. Suleyman nu-si crede fiul cel mic pentru cele relatate.

Mai mult decat atat, Mihrimah ii spune ca amandoi sunt vinovati si ca trebuie pedepsiti.

Selim il santajeaza pe Rustem, cu ajutorul lui Sokollu, amenintandu-l ca va da in vileag aventura pe care o are cu Gracia. Rustem sedecide sa treaca de partea lui Selim in lupta pentru tron desi isi aminteste ca ii promisese lui Hurrem ca va impiedica o confruntare a printilor pentru tron.

Suleyman porunceste ca printii sa-si schimbe sangeacurile, trimitandu-l pe Selim la Konya si pe Baiazid la Amasya, fostul sangeac al lui Mustafa.

Baiazid refuza insa sa urmeze ordinul si planuieste sa se intoarca la Kutahya.

Selim ii scrie lui Suleyman ca Baiazid va porni cu armata si ca sunt doua posibilitati: ori vine sa se bata cu el, ori se indreapta spre capitala sa preia tronul. Baiazid se sfatuieste cu consilierul sau, dar acesta ii spune ca oricum este prea tarziu sa mai dea inapoi de la ceea ce a pornit sa faca.

Selim mizeaza pe faptul ca sultanul este sensibil atunci cand i se pune in pericol tronul, si isi bazeaza afirmatiile pe faptul ca fratele sau nu a ascultat porunca de a se muta in sangeacul Amasya, ci a ramas la Kutahya. Pe de alta parte, nici el, Selim, nu se muta la Konya, asa cum a fost porunca.