SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 151, 27 NOIEMBRIE 2014

Suleyman este din ce in ce mai convins ca Baiazid pune la cale o revolta impotriva tronului. Il someaza sa plece spre Amasya insa zarurile fusese deja aruncate. Printul Baiazid incearca sa-l atraga pe guvernatorul Anatoliei ca aliat impotriva lui Selim.

La Manisa, Selim calculeaza sansele la tron si implicit in lupta cu fratele sau Baiazid. Sokollu il asigura ca marele sultan este de partea lui si il va apara daca Baiazid ii va ataca sangeacul. Il anunta de asemenea ca mai multi demnitari din capitala s-au decis sa treaca de partea lui Selim. Singurul ramas neutru a ramas Rustem care mai asteapta sa vada cum decurg lucrurile.

Mihrimah si Sumbul merg la Kutahya sa-l convinga pe Baiazid sa nu-si atace fratele. Apare in prim-plan Defne care sustine ca isi va urma iubitul indiferent de decizia pe care o va lua.

Chiar daca relatia lor intrase intr-un moment de cumpana, Nurbanu si Selim planuiesc cum sa se apere de eventualul atac al lui Baiazid. Cei doi o banuiesc pe Mihrimah ca este de partea lui Baiazid, motivul vizitei la Kutayha.

Fahrie reuseste sa evadeze din celula dupa ce il omoara pe cel care ii aducea de mancare. Intra in odaia lui Nurbanu si o ataca, nu inainte de a recunoaste ca indeplineste ordinul lui Hurrem de a o ucide. Desi pusa la pamant de Fahrie, Nurbanu reuseste sa o injunghie pe aceasta pana cand o lasa fara suflare.

Printesa Mihrimah reuseste sa-i smulga lui Baiazid doar promisiunea ca, la nevoie, o sa mearga la Amasya insa fara a renunta la intentia de a strange o armata cu care sa-si infrunte fratele. Mihrimah isi confirma sprijinul pentru el si planuieste sa ascunda lui Suleyman adevaratele intentii ale fratelui ei mai mic.

Rustem are o disputa verbala cu Gracia pe care o acuza ca i-a spus lui Selim despre relatia dintre ei. Nervos peste masura, marele vizir o ameninta chiar cu moartea pe cea cu care, nu pana demult, o inselase pe Mihrimah.