SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 152, 28 NOIEMBRIE 2014

Rustem este informat de Zal despre desfasurarea primelor zile ale razboiului dintre Baiazid si Selim. Initial, desi armata lui Baiazid era depasita numeric, debutul luptei i-a fost favorabil, in principal pentru ca ienicerii lui Selim nu vroiau sa lupte impotriva fratelui devotat al lui Mustafa. Treptat lucrurile au inceput sa se schimbe dupa ce Selim a reusit sa destabilizeze o una parte a capeteniilor lui Baiazid, amenintandu-i cu represalii pentru ca se impotrivesc ordinelor sultanului.

Printul Baiazid s-a simtit nevoit sa se arunce in lupta pentru a inclina soarta inclestarii de partea lui. Este grav ranit de o sageata venita din arcul lui Murat insa este salvat de Atmaca. Baiazid se recunoaste invins si isi retrage armata de pe campul de lupta.

Suleyman se intereseaza de soarta fiului sau si Sokollu ii raporteaza ca desi nu are certitudinea mortii lui, este convinns ca gravitatea ranii ii va fi fatidica lui Baiazid.

Nurbanu este foarte fericita de felul in care au decurs evenimentele in timp ce, la Istanbul, Mihrimah il acuza pe Rustem ca l-a tradat pe Baiazid si in acest fel i-a petcetluit soarta.

Rustem spune ca el doar a indeplinit ordinul sultanului insa nu obtine din partea sotiei lui decat promisiunea ca va divorta de el.

Mihrimah ii cere sultanului Suleyman sa-i crute viata printului Baiazid si ii cere acestuia acceptul pentru a divorta de Rustem insa s-a lovit de refuzul padisahului.

Baiazid isi revine dupa ranile suferite in razboi si planuieste deja sa reporneasca ofensiva insa prima mare dorinta a sa este legata de pedepsirea lui Rustem, cel care ii tradase increderea intr-un moment foarte important.

Suleyman ii ordona lui Selim sa se pregateasca din nou de lupta si sa plece spre tabara lui Baiazid. Printul infrant calculeaza sansele unui nou conflict si trage concluzia ca este mai bine sa fie rezervat deocamdata si sa se retraga intr-un loc sigur.

Marele sultan are un moment de slabiciune fizica si cade la pamant. Gulfem intelege ca Suleyman are probleme de sanatate, doctorul tratandu-l pentru niste rani la picioare.

Incoltit, Baiazid se vede nevoit sa se refugieze la Sahul Tahmasp al Persiei care il gazduieste extrem de bucuros de conflictul aflat in plina desfasurare in Imperiul rival. Suleyman afla de felul in care a fost primit Baiazid in Persia, Rustem informandu-l ca i s-a oferit la dispozitie chiar si un palat si mult aur.

Sahul Persiei incearca sa profite de situatie si ii propune lui Baiazid sa se alieze impotriva sultanului Suleyman insa printul otoman refuza.

Baiazid ii cere lui Atmaca sa mearga in Capitala si sa-l pedepseasca pe Rustem. Atmaca se conformeaza bucuros si, ajuns la palat, ii spune lui Mihrimah despre intentiile sale.

Printesa trimite copii de la palatul in care locuia cu Rustem pentru a facilita uciderea lui Rustem. Atmaca omoara garzile, inclusiv pe Zal, pana ajunge in camera lui Rustem cu care are o scurta lupta. Rustem il, impusca, iar Atmaca il stranguleaza. Pana la urma amandoi mor.

Sahul Tahmasp poarta o corespondenta cu Rustem si primeste ultimul mesaj de la el in care ii spune ca-i da Bagdad-ul la schimb cu printul Baiazid, viu.

Apoi negociaza si cu Selim, care-i promite si mai mult aur in schimbul fratelui sau. Dar Baiazid afla de la Defne ca Sahul ii negociaza pielea cu Suleyman si cu Selim.