SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 68. Vezi ce-au facut Suleyman si sultana Hurrem

Printul Mustafa se intoarce la palat, spre marea bucurie a sultanului Suleyman. Hurrem oprimeste in dar de la apropiatii sai pe cadana Nigar, salvata in ultimul moment de la executie.

Fara a sti ce rol incepe sa aiba in inima marelui conducator, Hurrem ii arata toata recunostinta cadanei Firuze, cea care avusese grija in ultimele zile de printul cel mic si bolnavicios.

Suleyman poarta o scurta discutie cu sefa haremului, cu o zi inainte de plecarea in expeditia militara.

Isi ascunde adevaratele ganduri si sentimente, raspunzandu-i lui Hurrem ca nu si-a oferit inima niciunei cadane si ca acest lucru nu se va intampla niciodata.

Suleyman isi ia ramas bun de la toate sultanele, inainte de a pleca pe campul de lupta. Nu rezista ispitei si o cheama in odaia sa si pe cadana Firuze pentru a o vedea inainte de a porni la drum.

Sultana Hurrem vede si isi da seama ca sultanul o mintise cand ii spusese ca nu a simtit nimic pentru cadana cea noua.

Ceea ce inca nu stia conducatoarea haremului era ca fusese mintita in legatura cu numele adevarat al noii cadane preferate de Suleyman. Hatice si Mahidevran o nominalizasera pe Nadya drept favorita marelui conducator, tocmai pentru a o ocroti pe Firuze.

Dupa plecarea lui Suleyman din palat, Hurrem trece la atac. Cu ajutorul slujnicilor apropiati, sultana pune somnifer in mancare si adoarme garzile care le pazeau pe cadane reusind sa patrunda cu usurinta in odaia in care locuia cadana Nadya.

Nadya este gasita a doua zi spanzurata, iar intregul palat o banuieste pe Hurrem ca fiind implicata in aceasta moarte.

Nici pe campul de lupta lucrurile nu par mai linistite. Ibrahim-Pasa, dupa ce a obtinut mai multe victorii importante, are orgoliul de a porunci ca de acum inainte sa i se spuna sultan.

Vestea ajunge pana la Suleyman, afalt in mars catre tabara lui Ibrahim-Pasa, insa necrezand cele auzite, il pedepseste pe mesager prin decapitare.

Intrigile continua intre sultane. Hurrem, umilita de rivale prin povestea cadanei iubite de sultan, se vede nevoita sa-si ia revansa.

O aduce la palat pe cadana Nigar, fosta amanta a lui Ibrahim-Pasa, provocand indignarea sultanei Hatice.

Sursa foto: realitatea.net