SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 69. Marire si decadere in legenda lui Suleyman

Sultana Hatice vine in camerele rivalei pentru a o lua pe cadana Nigar insa aceasta este aparata de Hurrem.

Soarta cadanei este un nou motiv de infruntare intre cei doi poli de putere din serai, si aceats disputa ramanand indecisa pana la revenirea sultanului la palat.

In continuare sefa haremului ii poarta o grija deosebita cadanei Firuze, fara a stii cine este aceasta cu adevarat.
Pe campul de lupta Suleyman ajunge in tabara lui Ibrahim-Pasa punandu-l pe acesta la punct inca de la prima intalnire.

Ii reproseaza acestuia greutatea cu care reuseste sa aduca victorii Imperiului Otoman.

Mai mult decat atat, marele sultan accepta sfatul lui Iskender Celebi, acela de a ierna cu armata la Bagdad in detrimentul dorintei lui Ibrahim-Pasa de consolidare a taberei la Tabriz.

La palat se desfasoara un episod interesant. Hurrem primeste o scrisoare ca fiind din partea lui Suleyman, insa citind-o, isi da seama ca fusese destinata unei alte cadane. Numele cadanei era sters de pe hartie incat sultana intelege ca Nadya fusese doar o momeala si adevarata ispita a marelui sultan era inca in viata.

Mai mult decat atat, Hatice o asigura ca trecerea anilor si-a lasat amprenta si asupra sa, sultanul avand nevoie, in acest moment, de o femeie mult mai tanara.

Pe campul de lupta, Suleyman refuza propunerea de pace venita din partea sahului persan si ii ofera acestuia doar doua variante: capitularea sau lupta in urma careia se va decide adevaratul stapan al lumii.

Dupa zile in sir in care nu a vrut sa dea ochii cu Ibrahim-Pasa, sultanul l-a chemat pe acesta la ointrevedere in care si-a exprimat marea dezamagire legata de noul exces de trufie al supusului sau.

L-a instiintat ca sultana Hatice a renunta la gandurile de a divorta de el insa in fata sa ramane cu o mare pata datorata faptului ca i-a inselat inca odata increderea.

In serai, Hurrem face tot posibilul pentru a afla cine este adevarata canada care i-a furat inima marelui sultan.

Cea care afla adevarul este cadana Gulsah, aghiotanta lui Hurrem. Aceasta le vede in gradina pe Hatice si pe Firuze insa este prinsa de apropiatii sultanei si aruncata in temnita.

Hurrem nu poate afla motivut intemnitarii servitoarei sale insa cadana Nigar reuseste sa ajunga langa celula in care zacea Gulsag.

Afla de la aceasta adevarul dar, refuza sa-l spuna mai departe sultanei Hurrem. Mai mult decat atat, ii spune cadanei Gulsah sa faca tot posibilul sa o asasineze pe Hatice, ea fiind cea care se va ocupa de inlesnirea evadarii. 

Iskender Celebi este judecat de un Tribunal Militar loial lui Ibrahim-Pasa, decizia fiind una asteptata. Gasit vinovat, Iskender a fost condamnat la moarte prin spanzurare, decizie acceptata si de sultanul Suleyman.

Si la palat sunt create conditiile unei crime. Gulsah evadeaza din celula si, inarmata cu un cutit, intra in odaia sultanei Hatice.

Sursa foto: libertatea.ro