SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 71. Viata in haremul lui Hurem

Imediat dupa ceremonia de numire a lui Mehmet in Corpul Ienicerilor, Hurrem ii porunceste jupanesei Afife sa faca pregatirile pentru formarea haremului printului.

Este organizat un duel de antrenament intre Mustafa si Mehmet in timpul acestuia fiul lui Mahidevran lovindu-l cu capul in gura pe fratele sau mai mic si provocandu-i o mica rana.

Dupa o asteptare chinuitoare, Firuze este chemata de sultan sa petreaca noaptea in odaia sa.

Sultana Hatice da o masa la care sunt invitati toti membrii importanti din serai. Lipseste insa Hurrem, neinvitata, si marele sultan aflat in odaia sa cu Firuze.

Hurrem afla ca Suleyman petrece impreuna cu cadana favorita si face o noua scena de gelozie.Realizeaza pentru prima oara ca nu mai are frumusetea de alta data si ca o alta cadana i-ar putea lua locul in inima sultanului.

Mahidevran si fiul sau Mustafa pleaca la seraiul de la Manisa insa intrigile continua in serai.

Desi apropiatii sai terminasera lista de cadane care urmau sa alcatuiasca haremul lui Mehmet, Hurrem hotaraste s-o trimita pe Firuze in odaia printului.

Cadana favorita a marelui conducator alege sa-i marturiseasca sultanei faptul ca este in gratiile lui Suleyman.

Conducatoarea haremului are o cadere nervoasa. Se simte tradata si este pe punctul de a-si ucide supusa. In momentul de maxima tensiune, intra in camera printul cel mic, Cihangir, salvator, de altfel, pentru viata cadanei.

In odaia lui Hurrem ajunge si jupaneasa Afife, insotita de un intreg alai. O ia pe cadana Firuze de acolo insa scena este departe de a se fi terminat.

Hurrem intra nervoasa in odaia lui Suleyman, tocmai in mometul in care acesta ii dadea sfaturi lui Ibrahim-Pasa pentru a o recuceri pe Hatice.

Hurrem lesina in fata sultanului, acesta fiind instiintat de demascarea cadanei Firuze.O numeste oficial pe aceasta cadana favorita si porunceste sa i se pregateasca camera la un etaj superior, semn al distinctiei.

Conducatoarea haremului digera greu situatia, pregatind in taina pedepsirea celei care nu pana demult ii fusese slujnica.