SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 73. Hurrem incearca sa-l recucereasca pe sultan

Printul Mustafa se comporta ca un adevarat indragostit. Aflat in provincie, impreuna cu mama sa, Mustafa se intalneste, pe ascuns, cu tatal cadanei Helena.

Ii pomite ca ii plateste datoria pe care o avea la boierul Abbas, in schimbul ruperii logodnei dintre fata si acesta.
Se tinu de cuvant si Helena redeveni libera insa sub impresia ca este ceruta de printul imperiului in haremul sau.

Nestiind cine este printul Mustafa, Helena se intristeaza.

cadana Nigar ajunge la Ibrahim-Pasa si ii spune ca fiica lor a fost ucisa din porunca sultanei Hatice. Desi o alunga cu furie, Ibrahim ramane cu o banuiala in suflet.

Seara, toata lumea buna a palatului participa la banchetul dat de Hatice si Ibrahim in cinstea reimpacarii.

Este locul in care renaste rivalitatea dinte Hatice si Hurrem, scopul fiind sfera de influenta din harem.

Ramasi singuri, Ibrahim o inteaba pe Hatice daca ea este cea care a ordonat uciderea fiicei sale. Sultana spune ca fata s-a nascut moarta desi ea, si apropiatele ei, stiau ca fata este inca in viata.

Sultanul asista, deghizat in multime, la cateva judecati pe care le face cadiul Istanbulului, boierul Ebussuud.

Acesta da sentinte juste, reusind astfel sa castige respectul si aprecierea totala a marelui conducator al Imperiului Otoman.

La serai, jupaneasa Affife a inceput operatiunea de gasire a unui sot pentru cadana Nigar, pretendentii fiind alesi din provincie, lucru firesc avandu-se in vedere ca sultana Hatice o vroia alungata de la palat.

Suleyman Sultanul se hotaraste sa se relaxeze la unul din conacele sale favorite, din afara palatului, impreuna cu Firuze si copiii sai, insa fara Hurrem.

Mihrimah nu este de acord cu aceasta situatie si merge degraba in odaia tatalui sau spunandu-i ca, in aceste conditii, refuza sa ia parte la excursia de la conac.

Vizita facuta sultanului da roade. Firuze este lasata la palat si luata in locul sau sultana Hurrem.

In cele din urma, Hurrem refusa sa paraseasca seraiul si, in calatoria spre conac, pleaca doar marele sultan si printul Mehmet.

Circumstantele au adus-o iar pe conducatoarea haremului in ipostaza de a-si pune din nou in aplicare planul de a scapa definitiv de cadana Firuze.

O pacaleste pe jupaneasa Afife, scotand-o si pe ia din serai, sub pretextul ca era chemata de urgenta de Hatice astfel incat drumul catre cadana favorita a lui Suleyman, era larg deschis.

Impreuna cu apropiatii sai, Hurrem intra in sala de muzica, acolo unde Firuze repeta, si o pune pe aceasta in streang, cu putin timp inainte ca Afife si Hatice sa realizeze ca li s-a intins o cursa.

Lucrurile iau o intorsatura neasteptata. Sultana Hurrem isi opreste slujitorii inainte ca Firuze sa fie ucisa.

Are o ultima confruntare cu aceasta provocand-o la o competitie pe viata si pe moarte pentru inima marelui conducator, invinsa urmand sa se otraveasca.

In momentul in care Afife si Hatice ajung la serai, cadana Firuze neaga marea majoritatea a celor intamplate, spunad ca intre ea si Hurren nu a avut loc decat o cearta mai serioasa.

In seraiul din Manisa, lucrurile se misca cu repeziciune.

Helena ajunge in odaile printului, fara insa a stii ca acesta este chiar iubitul sau misterios.

Mare surpriza in momentul in care ii vede chipul, cei doi consumandu-si prima noapte de dragoste adevarata.