SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 76. Vezi ce s-a intamplat cu sultana Hurrem

Ibrahim-Pasa are o intrevedere cu sultana Hurrem in care ii spune ca el si-a respectat partea sa de intelegere, cea in urma careia cadana Firuze fusese indepartata de la palat.

Demnitarul ii cere lui Hurrem sa i-o arate pe fata sa si a cadanei Nigar.

Aceasta se afla deja in odaia sultanei Hatice, prima intalnire dintre Ibrahim-Pasa si copila sa intamplandu-se chiar sub ochii surorii marelui Suleyman.

Boierul Sumbul ii confirma sultanei Hurrem faptul ca Firuze fusese inchisa la bordul unei corabii care avea ca destinatie Egiptul, sultana fiind sigura ca a scapat de cea care statea in calea iubirii dintre ea si Suleyman.

Nu a fost sa fie asa caci Ibrahim aranjase, in secret, ca Firuze sa fie degraba adusa inapoi la serai, la revederea acesteia, Hurrem avand una din marile surprize neplacute ale vietii sale.

Ibrahim-Pasa a petrecut prima noapte alaturi de fiica sa, pe nume Kader, insa Hatice i-a interzis sa le-o prezinte copiilor sai drept sora.

Continua infruntarea dintre Hurrem si cadana Firuze.Cadana ajunge in odaia sultanului si il implora sa nu plece in Manisa, la Mustafa.

Suleyman pleaca insa la drum insotit de Hurrem si de fiii ei.

Suleyman pregateste o noua campanie de cucerire a Tunisului insa gandeste si mai departe: supunerea Romei.

Inainte de a pleca spre Manisa, Hurrem ii lasa porunca boierului Rustem sa scape de Firuze, cat timp ea si marele sultan sunt plecati de la palat.

Suleyman si printul Mehmet poarta o discutie despre viitorul imperiului. Fiul lui Suleyman si a sultanei Hurrem isi exprima dorinta de a pleca cat mai rapid la conducerea unei cetati de provicie pentru a invata cat mai repede sa conduca marele imperiu.

Sultanul il sfatuieste parinteste sa fie alaturi de fratele sau mai mare, Mustafa, cel care, datorita varstei, avea sansele cel mai mari sa-i succeada la tron.

Cat timp sultanul era plecat de la palat, Ibrahim-pasa ii face o vizta cadiului Istanbulului insa intalnirea se termina intr-o stare de tensiune datorita unor citate prin care cadiul ii da de inteles inaltului demnitar ca este mult prea fudul.

Alaiul sultanului ajunge la seraiul de la Manisa. Este primit cu mare bucurie de printul Mustafa si mama acestuia. Suleyman are datoria sfanta de a da un nume micului print. Spre surprinderea tuturor celor prezenti, sultanul ii da nepotului numele de Suleyman.

Sultana Mahidevran surade multumita de numele dat de sultan in timp ce Hurrem primeste cu furie stapanita inca o mare lovitura.
Mahidevran nu pierde ocazia de a o necaji pe Hurrem explicandu-i ca primeste constant vesti depre faptul ca nu mai se mai bucura de aceiasi atentie din partea sultanului Suleyman.

Sursa foto: pulebere-de-stele.com