SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 77. Hurrem si Firuze isi disputa inima sultanului!

Ibrahim-pasa se comporta ca un adevarat sultan, in lipsa lui Suleyman de la palat. Plin de trufie, acorda ajutorul cerut de trimisii Frantei, neuitand insa sa le aminteasca suprematia absoluta a Imperiului Otoman.

Revenit in serayul sultanei Hatice, pasa isi reinoieste declaratia de dragoste fata de sotia sa.

Boierul Rustem ramasese la palat cu o sarcina sigura. Trebuie sa o scape pe Hurrem de amenintarea cadanei Firuze. Trece la fapte si, sub pretextul unui cal facut cadou cadanei, urmarea sa ii rovoace acesteia un accident fatal.

Slabeste saua pusa pe cal astfel incat, in timpul plimbarii, Firuze sa cada la pamant.

Asa s-a si intamplat. Rustem o gaseste pe Firuze, intinsa la pamant, in inconstienta, intr-o poienita din padurea vecina palatului.

Chiar in momentul in care era pe punctul de a o ucide, vede tatuat pe spatele cadanei un semn distinct care il pune serios pe ganduri.

VEZI AICI IMAGINI DIN EPISODUL 77 SULEYMAN MAGNIFICUL

Un alt moment important se intampla cu Nigar. Un boier apropiat lui Ibrahim-Pasa o duce pe aceasta la domeniul in care era crescuta copila Kader.

Cei doi printi, Mustafa si Mehmet, se plimbau prin padurea din preajma palatului Manisa, intr-un moment surpriza o sageata venita din departare lovindu-l in spate pe Mehmet.

Printul a fost dus de indata la palat, panica punand stapanire pe familia lui Mehmet.

Sultanul ordona medicilor sa faca tot ceea ce este posibil pentru a-i salva fiul. Cel care a tras sageata este prins insa moare in timpul capturarii.

Primele suspiciuni se duc catre Mustafa si suita sa, totul parand un plan prin care urma sa scape de principalul rival la tron.

Si la serai se intampla lucruri importante. Ibrahim ii permite cadanei Nigar sa-si vada fata. La conacul in care crestea aceasta ajunge si sultana Hatice, pentru a o vedea si ea pe micuta.

Se intalneste acolo cu Nigar, aceasta cerandu-i sa o lase pe mai departe sa-si indeplineasca rolul de mama.

Cadana favorita a sultanului, Firuze, isi revine dupa accidentul suferit la plimbarea cu calul.

Printul Mehmet nu a suferit nicio complicatie majora de sanatate astfel incat, sub tratatia medicilor din Manisa, s-a pus pe picioare intr-un timp foarte scurt.

Treptat Mustafa iese de sub spectrul suspiciunilor care-l dadeau ca vinovat pentru atacul asupra fratelui sau, Suleyman sfatuindu-l doar sa fie mult mai atent in tot ceea ce intreprinde la seraiul din provincie.

Suita sultanului pleca catre Istanbul, nu inainte insa de noi ironii verbale purtate intre sultanele Hurrem si Mahidevran.

Ajunsa la palat, Hurrem observa cu mahnire ca boierul Rustem nu isi indeplinise sarcina de a o face disparuta pe Firuze.

Sursa foto: enational.ro