SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 78. Intamplari spectaculoase in harem!

Intoarsa la palat, sultana Hurrem il cheama la ea pe boierul Rustem caruia ii reproseaza ca Firuze este inca in viata si se bucura pe deplin de favorurile sultanului.

Boierul ii raspunde sultanei ca a lasat-o in viata, in mod intentionat, pe cadana dar doar datorita faptului ca secretul pe care il detine o va face pe acesta sa dispara din peisaj, fara nicun fel de risc pentru Hurrem.

Multumita pe deplin de cele spuse de Rustem, sultana Hurrem trece la actiune. Porunceste eunucilor sa o aresteze pe cadana Firuze, acest lucru provocand o mare zarva in serai.

La rugamintea sorei sale, marele sultan aproba numirea lui Rustem in funtia de guvernator al provinciei Teke, unde urma sa plece impreuna cu cadana Nigar.

Intamplari importnate au loc si la seraiul de la Manisa. Printul Mustafa face pregatirile pentru cununia cu Helena spre nemultumirea vadita a mamei sale, sultana Mahidevran.

Intemnitarea cadanei Firuze aduce un iures la palat. Afife il informeaza pe Suleyman de cele intamplate si acesta ajunge indata in odaia lui Hurrem, pentru a-i cere explicatii.

Cu bucurie de nestavilit, Hurrem il informeaza pe sultan ca Firuze face parte din dinastia persana Safavide, cunoscuta ca mare adversar a Imperiului Otoman.

Sultanul il cheama pe Ibrahim-Pasa, in toiul noptii, pentru a-i porunci sa cerceteze trecutul cadanei.

Firuze refuza sa declare adevarul in fata lui Ibrahim si cere audienta lui Suleyman. Recunoaste ca face parte din dinastia Safavide insa spune ca a fost catalogata drept adversara a tronului motiv pentru care a fost nevoita ca, impreuna cu familia sa, sa paraseasca tara natala.

A ascuns aceste date pentru a-si apara iubirea fata de sultan, motiv pentru care s-a si declarat crestina desi era musulmana.

Ibrahim cerceteaza amanuntit cele declarate de cadana si descopera ca aceasta spusese adevarul.

In Manisa lucrurile se precipita. Mustafa planuieste cununia cu Heleana insa, pe ascuns, sultana Mahidevran planuieste uciderea acesteia.

Intre timp, boierul Abbas este capturat in padurea din vecinatatea palatului si, dupa ce recunoaste tentativa de crima impotriva printului, este decapitat chiar de acesta.

Suleyman porunceste ca Firuze sa fie scoasa din temnita urmand a-i decide soarta in zilele care vor urma.

Tentativa sultanei Mahidevran de a scapa de cadana Helena da gres. Fatma, manipulata de mama lui Mustafa, incearca sa-i ia viata Helenei insa, in ultimul moment, intervine cadana Diana, cea mai razboinica dintre slujitoarele sultanei Mahidevran.

Marele sultan a hotarat sa o trimita pe Firuze departe de palat, intr-un conac in care va avea parte de tot ceea ce-si doreste.

Triumfatoare, sultana Hurrem priveste de sus scena in care cadana Firuze, insotita de jupaneasa Afife si de cativa slujitori, paraseste seraiul umilita.

Sursa foto: tvmania.ro