SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 79. Hurrem incearca sa-si recapete influenta in harem

Sultana Hurrem isi sarbatoreste victoria impotriva cadanei Firuze cu trufie sperand ca va redeveni, in scurt timp, numarul 1 in inima lui Suleyman.

Sultanul face o vizita in odaia sultanei insa doar pentru a-l vedea fiul cel mic.

Mare surpriza in ceea ce o priveste pe Firuze. In drum spre conacul rezervat de sultan, este eliberata de un comando persan.

Conducatorul comandoului intra in dialog cu ea si intelegem ca numele ei adevarat nu este Firuze, identitatea ei fiind una diferita de cea pe care o cunosteam pana in prezent.

Pe plan politic, au loc schimbari majore la nivel european. Este ales un nou papa, acesta avand ca principal scop, unificarea crestinatatii, in principal impacarea dintre Franta si Spania.

La orizont se prevad noi cruciade motiv pentru care Suleyman face pregatirile armate necesare pentru a preintampina o astfel de posibilitate.

Hurrem continua planul sau de a-si mari puterea si influenta in imperiu. La sfatul cadiului Istanbulului, decide sa construiasca un mare complex de binefacere pentru cei nevoiasi.

Intoarsa la palat, are parte de o surpriza neplacuta. O surprinde pe fiica sa, Mihrimah, stand de vorba cu boierul Taslicali, sfatuitorul printului Mustafa, lucru care nu i-a fost deloc pe plac.

Pus de Hurrem sa-l spioneze pe Taslicali, boierul Rustem reuseste sa puna mana pe un mesaj trimis de Ibrahim-Pasa catre sultana Mahidevran.

Cadana Nigar o rapeste pe fiica ei, intr-un moment de neatentie a slujnicei care avea grija de ea.

Are loc o intalnire de taina intre printul Mustafa si Ibrahim-Pasa. Demnitarul il invata pe Mustafa sa refuze calea cununiei cu Helena, principalul motiv fiind chiar acela ca Suleyman nu este de acord.

Hurrem profita de confuzia creata si merge la Suleyman pentru a-i spune ca Mustafa si Ibrahim-Pasa pun la cale, nici mai mult nici mai putin decat inlaturararea sultanului.

Ibrahim revine la seraiul in care locuia impreuna cu Hatice insa este intampinat de trupe armate care aveau sarcina de a-l aduce urgent la palat.

Prezent in fata sultanului, pasa recunoaste ca s-a intalnit cu printul Mustafa insa nu pentru a complota impotriva lui ci pentru a-l convinge pe acesta sa renunte la cadana Helena.

Sultanul ii accepta explicatiile insa intervine sultana Hurrem care il instiga in continuare impotriva demnitarului.

Mai mult decat atat, intre Hurrem si Ibrahim incepe un adevarat razboi al vorbelor care avea toate sansele sa se transforme intr-unul adevarat, telul fiind doar unul: inlaturararea rivalului.

Mustafa ii explica cadanei Helena ca nu este oportuna cununia si o trimute inapoi familiei, aceasta urmand a redeveni cadana libera.

La palat, sultana Hurrem prinde de veste despre povestea de iubire dintre fiica sa, Mihrimah, si boierul Taslicali. Ii prinde in padurea de langa palat, jurandu-si iubire.

Ii desparte definitiv pe cei doi insa ii cruta viata boierului, de dragul fiicei sale.

Sultanul are un cosmar urat. Il visase pe printul Mustafa stand pe tronul imperial, avand alaturi pe Ibrahim-Pasa, vizirul tinand in mana un sac inauntrul caruia era capul taiat al printului Mehmet.