SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 82. Momente de cumpana in viata sultanei Hurrem

Sultana Hurrem afla ca printul Mehmet a plecat intr-o plimbare impreuna cu Ibrahim Pasa, marele ei rival de la serai, cel caruia ii declarase razboi pe viata si pe moarte.

Simte ca aceasta plimbare nu este una obisnuita. Isi strange apropiatii, printre care boierii Sumbul si Rustem, si pleaca in cautarea fiului ei.
Intre timp, Suleyman il viziteaza pe cadiul Istanbulului. Bzandu-se pe intelepciunea acestuia, ii povesteste visurile care nu i-au dat pace in ultima vreme.

Cadiul il linisteste insa si ii spune ca viitorul dinastiei nu este in pericol, indiferent ce va aduce viitorul apropiat.
Hurrem ajunge la locul in care Ibrahim si Mehmet si plimbasera nu cu multa vreme in urma. Rustem vareste la poalele unei stanci un cadavru care, in prima instanta, parea a fi al printului.

Din fericire, cadavrul se doveste a fi a unui boier de la curte insa nici printul nu era de gasit.
Hurrem ajunge intr-un suflet la palat si primul drum il face la Suleyman. Este pe punctul de a-i spune ca Mehmet a fost rapit de Ibrahim cand il zareste pe print chiar in odaia marelui conducator.

Ibrahim ii atrage atentia, intre patru ochi, ca nu va reusi niciodata sa-l doboare, oricate intrigi ar mai urzi.

Printul Mustafa scapa in ultimul moment de o tentativa de a fi ucis.

Sultana Hurrem ii cere lui Suleyman sa nu-l duca pe Mehmet in provincie insa sultanul o asigura ca nici printul nici ea nu sunt in pericol.
Mustafa afla ca atentatul asupra vietii sale fusese pus la cale de Hurrem. Ia imediat hotararea de a o ucide pe cadana care vroia sa-i curme viata.

Mihrimah il instiinteaza pe Mehmet ca lesinul cadanei lui favorite era cauzat de o sarcina, aflata inca in stadiu incipient.

Boierul Taslicali, apropiatul lui Mustafa, a venit din Manisa la Ibrahim Pasa pentru a-i transmite un mesaj urgent din partea printului.

Ibrahim i-o arata lui Hurrem pe cadana trimisa de aceasta la Manisa cu scopul de a-l ucide pe Mustafa, amenintand-o totodata ca o va duce pe aceasta in fata sultanului, pentru ca Hurrem sa fie pedepsita exemplar.

Hurrem il trimite pe Sumbul la Rustem cu sarcina clara de a o ucide pe cadana prinsa la Manisa.

Banuind ca aceasta este foarte bine pazita, Rustem aplica strategia de a o captura pe mama cadanei. Sta langa acesta in momentul in care cadana este dusa la palat, dandu-i astfel de inteles ca ii va face si acesteia rau daca va marturisi scopul cu care era prezenta in palatul de la Manisa.

Planul lui Rustem da roade. Cadana Gulizar minte in fata sultanului spunand ca a fost trimisa la Manisa, sa-l ucida pe Mustafa, din ordinul padisahului Persiei.

Marturia aceasta il surprinde pe Ibrahim-Pasa care decide sa-i spuna el, sultanului, ca Hurrem este cea care a planuit uciderea printului Mustafa.

Totul nu face insa decat sa-l puna intr-o lumina proasta in fata lui Suleyman.