SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 83. Continua razboiul dintre Hurrem si Ibrahim-Pasa

Seraiul este cuprins de ultimele pregatiri de dinaintea sarbatorilor de Ramazan. Insusi sultanul se implica in bunul mers al lucrurilor, considerandu-se raspunzator pentru tot ceea ce se intampla in Imperiu, intr-o astfel de zi.

Ia masa impreuna cu sultanele si cu marele vizir. Rememoreaza scena mortii cadanei Gulizar, in care Hurrem si Ibrahim s-au acuzat reciproc de tentative de asasinat.

Nici la Manisa nu este liniste. Fiul lui Mustafa s-a imbolnavit de variola si intreagul serai este in fierbere.

La Istanbul, Mihrimah isi indruma fratele sa renunte la copilul neneascut al cadanei sale favorite.

Sultanul convoaca adunarea conducatorilor militari pentru a vedea cum stau pregatirile de invadare a Italiei.

Suleyman observa trufia lui Ibrahim Pasa care se si vedea cuceritor al Italiei, apoi al Spaniei si apoi al intregii lumi.

Sultanul hotaraste sa-i mareasca simbria lui Istanbul, pentru meritele avute in luptele din Persia. Pasa face greseala de a-i solicita conducatorului un salariu chiar si mai mare insa Suleyman ii atrage atentia ca exagereaza cu cerintele.

Cadiul Istanbului inspecteaza piata pentru a vedea daca pregatirile pentru Ramazan merg asa cum poruncise sultanul. Il pedepseste pe vataful carnii pentru lipsa carnii de oaie din pietele Istanbulului.

Ibrahim nu rateaza cea de-a doua ruga traditionala insa este primit cu ocare de catre boieri. Cedeaza nervilor si il aresteaza pe cel mai vehement dintre contestatari.

Dupa saptamani intregi de asteptare, ajunge la Istanbul sultana Sah, sora mai mare a lui Suleyman. Inca de la inceput provoaca discutii prin faptul ca decide sa stea, pentru primele zile, la seraiul sultanului si nu la cel al sultanei Hatice.

Mare suparare la Manisa. Suleyman, fiul lui Mustafa, a murit de variola lucru care aduce mare mahnire in sufletul printului si al sultanei Mahidevran.

Hatice ii cere ajutorul surorii sale pentru a lupta impotriva sultanei Hurrem insa aceasta refuza sa fie implicata in razboiele interne ale celor doua.

Dupa inmormantarea micului print, Mahidevran ii cere cadanei Diana sa o slujeasca chiar cu pretul vietii planuind razbunarea impotriva lui Hurrem.

Ayas-Pasa, loctiitorul lui Ibrahim, il cheama la palat, din ordinul sultanului, pe cadiul Istanbulului pentru a-l judeca pe boierul arestat de Ibrahim.