SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 84. Furtuna la palat!

Hurrem, Hatice si sora ei mai mare, Sah Huban iau masa la seraiul sultanului. Noi discutii aprinse intre Hurrem si Hatice scurteaza cina.

Sora cea mica a lui Suleyman incepe sa regrete ca a chemat-o pe Sah pentru a-i fi ajutor in lupta cu Hurrem deoarece aceasta i-a marturisit ca va ramane neutra.

Nigar se pregateste sa paraseasca Istanbulul, nu insa inainte de a-si vedea inca odata fiica. La conac ajunge si Ibrahim-Pasa, cadana Nigar marturisindu-i, la plecare, ca intotdeauna l-a iubit si ca inima ei ii este inca daruita.

La Manisa, lucrurile i-au o intorsatura. Aflat inca in doliu, dupa martea micutului Suleyman, Mustafa afla ca va avea un fiu cu o alta cadana, pe nume Ayse.

S-a decis ca boierul aruncat in temnita de Ibrahim-Pasa sa fie judecat de cadiul Istanbulului. La judecata apare si sultanul, deghizat, pentru a vedea cu ochii lui cum decurg lucrurile.

Celui invinuit i se cer dovezi insa boierul nu le poate oferi, spunand ca se bazeaza doar pe ce spuneau cei din jur.

Cadiul asigura o judecata corecta si, in lipsa dovezilor, il declara nevinovat pe Ibrahim-Pasa de toate calomniile, pedepsindu-l pe boierul guraliv la temnita grea.

Printesa Mihrimah aranjeaza ca Nurbah sa faca o intrerupere de sarcina, spre marea dezamagire a printului Mehmet.

De sarcina, afla de veste boierul Kiraz care este surprins de Mihrimah chiar cand intentiona sa imprastie zvonul in tot palatul.
Mihrimah il pedepseste prin hotararea de a-l alunga de la palat.

Ibrahim incepe sa se creada invincibil si chiar sultana Hurrem incepe sa-si puna intrebari daca va reusi sa-l invinga pe marele vizir.

Se intampla inca sa ca loctiitorul marelui vizir sa citeasca rapoartele referitoare la discutiile dintre Ibrahim-pasa si reprezentantii Frantei, intr-o perioada in care sultanul era plecat la seraiul de la Manisa.

Manuscrisele sunt aduse in fata sultanului si acesta citeste cu consternare cum Ibrahim se numeste de unul singur adevaratul conducator al imperiului.

Face chiar o comparatie intre un leu si dresorul sau, comparandul pe sultan cu leul si pe el cu dresorul care decide actiunile animalului dresat.

Suleyman nu-i vine sa creada ca Ibrahim-Pasa se considera adevaratul stapan si isi revine cu greu in fire.

Gandeste ca este timpul de a-si pedepsi cel care nu pana demult ii fusese cel mai apropiat prieten. Merge in vizita la cadiul Istanbulului cerandu-i sa gaseasca o portita legala prin care il va putea pedepsi pe vizir, in favoarea caruia, la numirea in marea dregatorie, daduse un decret care il apara pe acesta chiar si de o eventuala decizie a sultanului.

Nici in serai apele nu sunt mai linistite. Printul Mehmet afla ca Mihrimah a ordonat ca Nurbah sa faca intrerupere de sarcina chiar daca el nu era de acord motiv pentru care ii declara surorii sale ca nu o va ierta niciodata.