SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 86. Suleyman, leul Imperiului Otoman

Trupul neinsufletit al lui Ibrahim-Pasa este adus la seraiul in care acesta locuia impreuna cu sultana Hatice.
Suleyman il cheama pe Ayas-Pasa la el, poruncindu-i sa convoace Divanul pentru discutarea problemelor aparute.

Ibrahim este inmormantat de boierul Matrakci si de alti cativa apropiati, intr-un loc secret, nestiut nici chiar de marele sultan.

Hatice merge degraba la palat pentru a-i cere explicatii fratelui sau. Il judeca pentru hotararea luata, spunandu-i sa renunte a mai gandi la ea ca la o sora. Striga si la sultana Hurrem pentru a-i cere socoteala.

Intalnire furtunoasa intre Hatice si Hurrem. Cum era de asteptat, Hatice o acuza pe aceasta de moartea sotului sau.

Promite cu toata inima sa ca-i va face toata viata un calvar greu de suportat.

Vestea mortii lui Ibrahim ajunge in toate capitalele europene, in regatul francez informatia fiid primita cu suparare de cei care, nu pana demult negociasera cu Ibrahim incheierea unei aliante puternice.

Toti demnitarii importanti ai imperiului se stang la palat. Suleyman il desemneaza in functia de mare vizir pe Ayas-Pasa, apropiatul sultanei Hurrem.

Tristete mare si la seraiul de la Manisa, printul Mustafa fiind constient ca prin moartea lui Ibrahim l-a pierdut pe cel mai mare aliat al sau.

A fost o noapte grea pentru Suleyman si Hatice. Sultanul a avut cosmaruri legate de asasinarea marelui vizir in timp ce Hatice este sfasiata de pierderea celui pe care il iubea cu atata putere.

Sultana Sah o impiedica, in ultimul moment, pe Hatice sa-si puna capat zilelor. Isi acorda sprijinul neconditionat, jurand ca o va ajuta sa se razbune.

Hurrem il cheama in capitala pe boierul Rustem pentru a-l propune la functii in Divan.

Odata cu boierul, ajunge la palat si cadana Nigar care se duce la Matrakci, pentru a afla soarta fetitei sale.

Mustafa si sultana Mahidevran vin in capitala pentru a-si exprima sprijinul pentru Hatice. Mustafa se intalneste cu tatal sau si ii cere acestuia sa-i spuna motivul pentru care Ibrahim-Pasa a fost ucis.

Sultanul s-a infuriat, refuzand sa-i spuna motivul, insa ii da de inteles ca trufia i-a fost, in cele din urma, fatala marelui vizir.

Sultana Sah are o intrvedere cu Suleyman in care ii cere acestuia acordul de a ramane definitiv in capitala. Il roaga, de asemenea, sa-i ofere sotului ei o functie buna, conform experieintei sale politice.

Sultanele Hatice si Mahidevran planuiesc razbunarea. Mahidevran nu exclude varianta de a o pune pe una dintre slujnicele sale sa oucida pe Hurrem.

Dorinta sultanei Hatice si a celor doi copii ai sai era aceea de a merge in vizita la mormantul lui Ibrahim-Pasa insa, pentru moment, boierul Matrakci se fereste sa dezvaluie locul ingroparii.

Sarbatoarea de Ramazan a debutat cu mult mai multa tristete in serai decat in alti ani. Sultanul deschide sarbatoarea in palat, alaturi de toti membrii famieliei lui, insa fara Hatice, care a refuzat sa ajunga la serai.

In lipsa acesteia, are loc o noua infruntare verbala, de aceasta data intre Hurrem si o alta mare rivala a sa, sultana Mahidevran.