SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 87. Apar noi fronturi de lupta in serai

Cadana Nigar ii face o vizita sultanei Hatice, pentru a-i transmite condoleante. Chiar in timpul vizitei acesteia, din ordinul sultanului, incepe distrugerea statuilor de piatra amplasate de Ibrahim-Pasa in gradina seraiului sau.

Hatice se impotruveste imediat acestei initiative si este pe cale sa se porneasca un nou scandal.

La palat, au loc primele infruntari, momentan destul de pasnice, intre Hurrem si sultana Sah. Conducatoarea haremului intelege ca, de acum inainte, va avea de infruntat un nou adversar, pe sora sultanului, sultana Sah.

Este introdusa in randul servitoareleor de la palat, slujitoarea apropiata a lui Mahidevran, care in curand va avea rolul de a o ucide pe Hurrem.

Printul Mustafa il cheama la el pe Ayas-Pasa, noul mare vizir, pentru a-i atrage atentia in ce tabara se va pozitiona de acum inainte.

Suleyman si cei doi fii mai mari ai sai planuiesc apropiata campanie militara din Italia. Mehmet primeste insa, de la tatal sau, si o veste mai putin placuta. Nu va fi trimis, pentru moment la sangeac ci va fi prezent alaturi de tatal sau, in campania de supunere a regatelor italiene.

Taslicali o curteaza in continuare pe sultana Mihrimah. Este vazut de Mahidevran primid o scrisoare de la fiica lui Hurrem. Il avertizeaza pe acesta asupra faptului ca este o poveste de dragoste imposibila.

Chiar si Hurrem o avertizeaza, inca odata, pe fiica sa sa nu mai continue povestea cu locotenentul printului Mustafa.

Boierul Rustem isi exprima fata de Hurrem temerile ca noul mare vizr, Ayas-Pasa, are o fire slaba si va putea fi dominat oricand de tabara surorilor lui Suleyman.

Pentru a o provoca pe sultana Hatice, Hurrem a organizat la palat o petrecere de Ramazan.

Hatice a mers degraba in seraiul sultanului incearcand sa puna capat banchetului dat de Hurrem. Ii reproseaza sotiei sultanului ca ea este cea care a provocat moartea lui Ibrahim, scena desfasurata chiar in fata ochilor lui Suleyman.

Sultanul a hotarat sa o trimita pe Hatice la seraiul ei, sub pretextul ca el insusi a aprobat aceasta petrecere.

Mare tristete in inima printesei Mihrimah. Boierul Taslicali a hotarar sa puna capat intalnirilor cu printesa. Despartirea a fost una sfasietoare caci intre ei se formase un sentiment extrem de frumos.

Hatice face cunostinta cu calfa Diana infiltrata in palatul marii sale rivale. Ii porunceste acesteia sa o ucida pe Hurrem, pana la finalul doliului de 40 de zile, in memoria lui Ibrahim.

In cele din urma, Suleyman il numeste pe Rustem intr-un rang foarte bun: guvernator al sangeacului Diyarbakir, chiar la indemnul lui Ayas-Pasa.

Mustafa, prezent la acesta scena, intelege ca Ayas este omul lui Hurrem si ca viitorul sau este pus in pericol.