SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 88. VIATA LUI HURREM ESTE PUSA IN PERICOL

Moartea lui Ibrahim nu a inchis sirul dusmanilor lui Hurrem. La orizont se prefigureaza un nou adversar puternic, sultana Sah. Aceasta urzeste sa stirbesca din puterea conducatoarei haremului. O trimite pe cadana Nigar la Hurrem, sub pretextul ca i-ar spune despre o intalnire secreta intre Rustem si sultana Sah.

Bineinteles ca aceasta dorea doar pierderea increderii avute de sultana Hurrem in boierul Rustem.

Este ziua in care are loc pomenirea pasei Ibrahim. Toate femeile importante din serai, exceptand-o bineinteles pe Hurrem, merg la sultana Hatice pentru a-si aduce omagiile.

In seraiul principal Hurrem se pregateste sa intre in hamam. Eeste un loc in care sultana devenea vulnerabila din cauza lipsei unei paze puternice.

Cadana Diana, slujitoarea devotata a sultanei Mahidevran, devenita calfa Fahriye, a primit ordinul de a o ucide pe Hurrem. Dupa ce a injunghiat mortal cativa paznici ai hamamului si doua cadane care aveau sarcina de a o apara pe sultana, calfa era pe punctul de a-si duce planul la indeplinire insa deja seraiul incepuse sa se freamate de cele intamplate.

Prin istetime, fosta cadana Diana a dat tuturor de inteles ca, de fapt, ea este cea care a salvat-o pe Hurrem de la moarte, aruncand vina pe una dintre cadanele ucise.

Hurrem scapa cu bine din aceasta incercare si, il alerteaza pe sultan cu referire la cele intamplate. Suleyman a certat-o aspru pe jupaneasa Afife pentru vina de a nu fi asigurat paza in serai.

Jupaneasa incepe sa investigheze cele intamplate, aratandu-si banuielile chiar si fata de calfa Fahriye.

Aceasta este insa laudata de Hurrem si de boierul Sumbul si chiar data ca exemplu de devotament in fata tuturor cadanelor.

Sultana Sah intelege imediat ca in complot este implicata sora sa Hatice. Merge imediat la seraiul acesteia pentru a-i certa nechibzuinta.

Desi initail neaga, Hatice recunoaste ca ea si Gulfem au ordonat asasinatul.

Sultana Sah promite ca le va ajuta in incercarea de a o pedepsi pe Hurrem pentru toate relele intamplate in serai insa sfatuieste sa se aplice o tactica mai rabdatoare.

O ia in slujba sa pe calfa Fahrye, impresionata de istetimea acesteia.

Sultanul Suleymanul are iluzia ca-l vede pe Ibrahim in serai. Nu era insa decat boierul Bali, prezenta din ce in ce mai frecventa la palat, in ultima vreme.

Hurrem decide ca fosta cadana Diana ar fi o servitoare de nadejde si o ia pe aceasta in slujba sa.

Campania impotriva Italiei se apropie cu pasi repezi. Constienti de pericolul iminent, Papa face pregatiri pentru oprirea lui Suleyman, cu orice pret.

Trimite un spion in Istanbul, rolul acestuia fiind de a oferi vesti despre marele sultan dar si de a pandi un moment prielnic in care acesta poate fi asasinat.

In Divan se discuta despre planul de lupta. Sotul sultanei Sah ii ia fata marelui vizir Ayas-Pasa, propunand-i sultanului un plan mai bun de lupta.

Suleyman se hotaraste sa ia o decizie si in ceea ce o priveste pe sora sa, sultana Hatice. Ia decizia de a o exila la Manisa, unde ar fi urmat sa locuiasca impreuna cu sultana Mahidevran.

Hatice refuza exilul insa nu se poate impotrivi pentru mult timp sultanului Suleyman. Este amenintata ca i se iau copiii, pe motiv ca nu mai est ein stare sa ii creasca.

Se vede nevoita sa se supuna si, in cele din urma, pleaca catre Manisa.

Hurrem scapa de un mare adversar. Gulfem nu putea fi un potrivnic pe masura, singura care mai putea stirbi din puterea conducatoarei haremului ramanand sultana Sah.

Ii amenajeaza acesteia un serai ceva mai departe de palatul principal, un nou motiv de iritare, trecut insa cu diplomatie de sora lui Suleyman.