SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 89. Momente de cumpana la palat

Suleyman face o inspectie surpriza in piata de legume fara a stii ca acolo i se pregatea o ambuscada. Spionii trimisi de Papa la Istanbul sunt pe punctul de a reusi uciderea sultanului insa, boierul Bali, devenit sfetnicul sultanului impiedica atentatul.

Sultana Sah o instiinteaza pe Hurrem ca a ales sa locuiasca in seraiul lui Hatice, ramas gol, pana cand sora se va intoarce in capitala.

Un mic conflict izbugneste si intre copiii cei mici ai lui Hurrem. Baiazid l-a batut pe Selim pentru faptul ca acesta a fost preferat de tatal lor sa fie luat in expeditia militara care statea sa porneasca.

Hurrem aplaneaza, pentru moment tensiunea, spunandu-i lui Baiazid ca el este cel care va apara palatul, in lipsa marelui sultan.

Mare furie insa la Manisa. Printului Mustafa i se transmite ca nu va participa la expeditie desi acesta se pregatise pentru aceasta actiune militara de luni bune.

Este instigat de sultana Hatice sa intervina in forta si sa plece catre Istanbul pentru a stirbi puterea lui Hurrem.

La palat se fac ultimele pregatiri inainte de plecarea armatei in expeditie, in frunte cu Suleyman. Taberele sunt cat se poate de distincte.

Sultana Sah o primeste in vizita pe cadana Nigar planuind impotriha rivalei Hurrem.

Hurrem se sfatuieste cu boierul Rustem, tinand totusi cu tot dinadinsul sa-i aminteasca ca este in functia pe care o ocupa in prezent, doar datorita ei.

Papa de la Roma este anuntat ca expeditia a inceput prin inaintarea trupelor otomane atat pe mare cat si pe uscat.

O veste zguduie palatul din radacini. Hurrem este informata ca Suleyman a fost atacat in druml catre campul de lupta, fiind ranit.

Nestiindu-se exact care era situatia reala, panica a incept sa se instaleze in scurt timp.

Totul ia amploare cand este anuntata venirea printului Mustafa, catre Istanbul, in fruntea unei armate. Hurrem are in vedere doar siguranta copiilor ei, motiv pentru care cere si ajutorul sultanei Sah, pentru a-l impiedica pe Mustafa sa faca actiuni necugetate.

Hurrem se vede inconjurata numai de oameni cu interese in a o invinge pe ea si pe cei apropiati ei. Intr-o clipa de ratacire, Hurrem ii scoate din serai pe cei doi fii mai mici, cu scopul de a-i apara de forte potrivnice insa caleasca in care se gaseau este atacata de forte necunoscute, printii fiind rapiti.

La palat ajunge insa vestea ca sultanul este teafar insa la scurt timp Hurrem afla ca printii cei mici au fost rapiti. Pleaca imediat in cautarea lor insa este orientata catre o coliba in care, spre marea ei surprindere o gaseste pe sultana Sah.

Aceasta ii spune ca totul a fost o inscenare pusa la cale pentru a-i demonstra ca nu este inca stapana absoluta a palatului.

Sultana Sah i-a amintit conducatoarei haremului un episod din trecut in care ii spunea acesteia ca ea nu este precum sora sa Hatice si nici sotul sau nu este ca Ibrahim Pasa. Hurrem isi da seama ca Sah ii este o mare adversara.

Ininate de a pleca spre palat apuca sa-i prevada ca desi nu este asemeni pasei Ismail, va avea acelasi destin.

Pe campul de lupta, Suleyman face planul de batalie. In tabara sunt dispute verbale intre Rustem si fostul slujitor al lui Ibrahim Pasa.

La Roma, Papa intelege ca una din marile sanse de a se salva de la dezastru este implicarea Venetiei in lupta, de partea Romei.