SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 91. Vezi ce s-a intamplat cu sultana Hurrem

La palat comploturile sunt la ele acasa. Sultanele Hatice si Sah incearaca, inaca odata, sa-si uneasca fortele pentru a o pune la punct pe Hurrem.

Hatice va avea langa ea si pe calfa care o slujise si la Manisa.

In cealalta tabara, Hurrem primeste scrisoare de pe front de la Suleyman in care acesta isi exprima sentimentele de dragoste fata de sotia sa.

Suleyman traverseaza un mare moment de cumpana. Nu reuseste sa ajunga in preajma Romei in ciuda optimismului cu care pornise la lupta.

Este sfatuit de Ayas-Pasa sa se retraga insa sultanul arunca pe vizir o mare parte din vina esecului.

Se aud voci intre conducatori care il regrtau pe Ibrahim-Pasa. Furios, Suleyman porunceste pedepsirea contestatarilor.

Dupa o noapte de cosmar in care se invinovatea pentru uciderea lui Ismail, hotaraste retragerea in capitala insa porunceste amiralului sa cucereasca insulele din jur.

Sultana Mahidevran i-o prezinta lui Mustafa pe contesa Gabriela Sfenza, o femeie delicata si plina de farmec.

La palat este asteptat marele sultan, nespus de bucuros sa-i vada pe cei dragi insa putin surprins de prezenta sultanei Hatice la serai.

Hurrem nu pierde ocazia de a-i povesti sultanului episodul in care se zvonise ca Suleyman fusese ranit si ca printul Mustafa va pune mana pe putere.

Se inmultesc contrele intre boierul Rustem, pe de-o parte, si Nasuh si Bali de cealalta parte.

Suleyman o cheama la el pe sultana Sah pentru a-i cere explicatii pentru cele intamplate in lipsa lui.

Sora lui neaga ca ar fi fost implicata in cele povestite de Hurrem.

Sultanul il numeste pe cadiul Istanbulului in functia de judecator militar al Rumeliei.

Hurrem o gaseste in camera ei pe cadana Nigar care ii dezvaluie ca printesa Mihrimah se intalneste, pe ascuns, cu boierul Bali, la conacul de marmura.

Sultana pleaca in graba catre locatia indicata insa, odata ajunsa acolo, are surpriza de a o gasi acolo pe Hatice.

Sora sultanului ii aminteste lui Hurrem de suferinta pe care i-a produs-o moartea lui Ibrahim.

Hatice trece la cele pe care si le planuise si, cu ajutorul calfei de la Manisa, o anesteziaza pe Hurrem, utilizand o substanta necunoscuta.

Hurrem se trezeste peste cateva ore, in palat, insa nu isi aminteste nimic din cele care s-au intamplat inainte de lesinul sau. Merge in odaia lui Mihrimah, loc in care fiica sa observa pete rosii pe manile mamei sale.

Suleyman il aduce la palat pe Yahya, fratele jupanesei Afife, cel care il vindecase si pe el cu ceva timp in urma.

Cu ajutorul plantelor medicinale, Yahya pare a gasi leacul si a doua zi o gaseste pe Hurrem in picioare si aparent vindecata.

Un slujitor isi aduce aminte ca a vazut-o pe cadana Nigar intrand in odaia lui Hurrem, cu putin timp inainte ca sultana sa fie gasita lesinata.

Hurrem porunceste ca aceasta sa fie sugrumata si aruncata in Bosfor insa cadana recunoaste ca a fost pusa de Hatice sa actioneze impotriva conducatoarei haremului.