SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 92. Hurrem se simte din nou amenintata

Sultana Hurrem nu intelege inca ce i s-a intamplat cat timp a fost lesinata. Se bazeaza pe marturia cadanei Nigar care ii spusese ca i s-a facut magie neagra.

Incearca sa se informeze despre raul pe care l-ar putea face o astfel de magie insa este incurajata de cei din jur in privinta urmarilor care ar putea avea loc.

Nu scapa insa deloc de furie si se indreapta, in graba, spre seraiul sultanelor Hatice si Sah. Le reproseaza acestora cele intamplate insa, odata plecata spre palat, iese la iveala faptul ca Hatice si cadana Nigar fusesera intelese, marturia celei din urma fiind una mincinoasa.

Amiralul Hayrretin-Pasa merge in vizita la Manisa, la printul Mustafa.

Amiralul si printul Mustafa poarta o discutie serioasa in privinta campaniei incheiate cu un semi-esec in Italia.

Desi au recunoscut iscusinta militara a lui Lutfi-Pasa, cei doi au recunoascut ca lipsa lui Ibrahim-Pasa nu a putut fi inlocuita de niciun alt conducator militar.

Ayas-Pasa, noul mare vizir, este vazut ca un om slab si fara veleitati de cuceritor.

Sultana Hatice vine la sultan pentru a-i cere ingaduinda de a se reintoarce in seraiul in care, nu pana demult, traia alaturi de Ibrahim.

Suleyman ii refuza aceasta doleanta sub pretextul ca amintirile ii vor redeschide ranile inca necicatrizate.

Boierul Rustem o anunta pe Hurrem de faptul ca lipseste o suma foarte mare de bani din averea lui Ibrahim, care ar fi trebuit sa fie transferata visteriri imperiului.

Presupune ca averea este inca ascunsa in fostul lui serai, primul gand fiind acela ca banii ar fi fost gasiti de tabara dusmana.

In vizita la sultan vine o solie venetiana care isi exprima regretele pentru nereusita armatei imperiului in expeditie.

Mai mult decat atat, Suleyman ii acuza ca, in loc sa-i ajute pe otomani, venetienii au dat o mana de ajutor spaniolilor, dusmanii imepriului

Considerant scuzele tardive, sultanul hotaraste ca toate taxele si birurile impuse venetienilor sa fie marite.

Boierul Rustem intra in audienta la Suleyman si ii raporteaza si acestuia despre lipsa banilor lui Ibrahim-Pasa. Cazul ii este incredintat boierului Bali pentru a fi elucidat.

Speculativ, Rustem une mana pe o scrisoare de dragoste trimisa de printesa Mihrimah pentru boierul Bali.

O noua noapte de cosmar pentru sultana Hurrem. Duhuri rele nu ii dau pace in timpul somului. Are senzatia de sufocare si se simte total neconfortabil.

Merge degraba catre odaia sultanei Hatice si ii confirma acesteia ca se simte inca deasupra tuturor relelor care i se facusera.

Este calmata de jupaneasa Afife si de boierul Sumbul care o conduc pe sultana inapoi in odaie. Totusi, sultanei Hurrem ii atrasese atentia cadana Saliha, prezenta in odaia lui Hatice, si care fusese principalul actor in ceea ce traia Hurrem in ultimele zile.

Sultana Hatice se bucura, in tacere, de succesul ei. Ii marturiseste surorii sale acest lucru insa este sfatuita sa fie mai precauta in actiuni.

Garzile regale ajung la seraiul in care statea acum Sah si incep sa-l perchezitioneze in cautarea averii lui Ibrahim.

Hatice merge la sultan pentru a-i reprosa si aceasta decizie. Il acuza pe Suleyman de tiranie motiv pentru care marele conducator ii porunceste sa paraseasca palatul si sa nu mai apara niciodata in fata lui.

Mihrimah il instiinteaza pe sultan de starea precara de sanatate a mamei ei. Jupaneasa Afife confirma si ea faptul ca Hurrem se afla intr-o stare deplorabila.

Hurrem incearca sa stopeze toate barfele cadanelor si incearca sa paseasca printre ele, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

Se prabuseste insa la pamant si ramane fara smtiti cateva secunde.

Este ridicata de la pamant de boierul Sumbul. Pleaca spre odaia ei insa, pe coridor, se intalneste cu sultana Hatice care ii rade in fata.

Cuprinsa de manie, Hurrem o palmuieste pe Hatice, o doboara la pamant si o loveste pana la sange.

Eunucii promit sa ascunda urmele incidentului.

Hurrem se simte din ce in ce mai rau. Are halucinatii, in timp ce vorbeste cu jupaneasa Afife. Aceasta decide sa mearga la fiul ei pentru a cauta leac de vindecare.

Sultana Sah si sultana Gulfem incep sa se ingrijoreze de lipsa sultanei Hatice. O cauta la ambele palate insa sora lui Suleyman este de negasit.

Nimeni nu a mai vazut-o pe Hatice de cand s-a intalnit cu sultanul. Sultana Sah intra in odaia lui Hurrem pentru a-i cere acesteia sa-i spuna unde este Hatice.

Nu dupa mult timp, in incapere ajunge si Suleyman care este instiinta imediat, de catre Sah ca Hatice a disparut de mai multe ore.