SULEYMAN MAGNIFICUL, EPISODUL 93. Vezi daca Hurrem scapa de vraja

Sultanul Suleyman il insarcineaza pe boierul Bali sa se ocupe de gasirea sultanei Hatice.

La kilometri distanta, Hatice, plina de rani grave, si lesinata in mijlocul padurii, incepe sa-si revina, se pune pe pcioare insa se deplaseaza cu mare greutate.

Interogat de Bali, seful eunucilor afirma ca a vazut trasura sultanei Hatice iesind din palat, cu o zi in urma.

Declaratia jupanesei Afife prin care afirma ca a a gasit pe culoarele palatului un cercel apartinand sultanei dar si descoperirea oamnilor lui

Bali a trasurii lui Hatice, parasita in padure, nu fac decat sa sporeasca tensiunea de la palat.

Tensiunea ajunge la cote maxime in momentul in care Hatice, complet desfigurata, intra in odaia in care se aflau celelalte sultane, fiicele lor si slujitorii apropiati.

Sultana Hatice isi revine din lesin si, cu primele ei cuvinte rostite, o invinovateste pe Hurrem de starea in care este.

Sultanele potrivnice lui Hurrem isi dau seama ca pedeapsa asupra ei este una singura: condamnarea la moarte.

Suleyman afla de cele spuse de Hatice si pleca degrama spre odaia sefei haremului.

Hurrem neaga insa toate aceste vorbe, turnand indoiala in sufletul sultanului, avand ca dovada actiunile indreptate impotriva sa si declansate din porunca lui Hatice.

Gasirea calfei sultanei Hatice rastoarna complet situatia. Aceasta a declarat ca a plecat de la palat impreuna cu Hatice si ca sultana, in momentul in care caleasca a ajuns in padure, i-a dat bani multi, a eliberat-o din sclavie si i-a poruncit sa plece in tara ei natala si sa o lase singura.

Faptul ca ea a fost arestata de eunuci, in port, in momentul in care dorea sa se imbarce pe o nava care parasea tara, nu a facut decat sa confirme cele spuse.

Suleyman crede cele povestite si ordona ca Hatice sa urmeze un tratament indicat persoanelor cu probleme mintale.

Contesa Gabriela se intalneste din ce in ce mai des cu printul Mustafa. De aceasta data a facut-o cu o mare problema.

Un vapor plin cu marfa, care ii apartinea, arsese in intregime provocandu-i o mare paguba. Investigatiile au scos la iveala ca paguba fusese provocata de genovezi motiv pentru care nu se puteau acorda despagubiri.

Aflata in palatul in care traise o lunga perioada, alaturi de Ibrahim-Pasa, Hatice o conduce pe sultana Sah la averea ascunsa de fostul mare vizir intr-o camera din subsol.

Planul lui Hatice era acela ca, prin bani,sa-i cumpere pe toti apropiatii lui Hurrem pentru a o putea invinge definitiv.

Sultanul convoaca Divanul si, instiintat de o pasa ca actualul mare vizir i-a destituit pe mai multi functionari ai statului, Suleyman il mustra pe Ayas-Pasa pentru faptul ca nu a fost anuntat si consultat in luarea deciziilor.

Hurrem are, in continuare, multe nopti in care nu poate sa se odihneasca, cosmarurile fiind amplificate de o permanenta stare de panica.

Boierul Sumbul rascoleste prin odaia slujitoarei aduse de Hatice la palat. Gaseste o lada plana cu matanii destinate vrajilor, ace si papusele utilizate pentru fapte necurate.

Pleaca in graba din odaie insa este surprins de calfa Fahrye, fosta cadana Diana, devotata sultanei Mahidevram.

Fahrye o ucide pe slujitoare inainte ca eunucii lui Hurrem sa apuce sa o interogheze.

Hurrem incepe sa o banuiasca pe Fahrye de tradare in favoarea surorilor lui Suleyman.

Intr-o noapte, trezita din nou de o stare de axfisiere, Hurrem se simte incoltita de aceasta, desi aparentele dadeau ca Fahrya venise sa o ajute.

Sultana ii spune lui Sumbul ca Fahrye este o tradatoare si ca singura ei datorie era sa-i provoace moartea.

Un eveniment interesant are loc in apropierea palatului. Suleyman il provoaca pe boierul Nasuh la o lupta de antrenament.

Evenimentul scapa putin de sub control, sultanul aplicandu-i boierului loviduri mai dure decat prevedea protocolul.

Sultanele Hatice si Sah incearca sa treaca la atac. Il cheama la ele in palat pe eunucul sef caruia ii propun un targ.

Contra unei sume de bani, eunucul trebuia sa o tradeze pe Hurrem. Acesta vine degraba la sotia lui Suleyman si ii spune despre cele care i se propusesera.

Sultana Sah planuieste sa scape de eunucul sef, cu ajutorul calfei Fahrye.Sah afla insa de la Gulfem ca Fahrye tocmai o salvase pe Hurrem de la moarte, cu o noapte inainte, motiv pentru care sora cea mare a lui Suleyman incepea sa o considere pe calfa venita de la Manisa o mica povara.