SULEYMAN MAGNIFICUL revine la Kanal D, insa va fi difuzat doar o data pe saptamana

SULEYMAN MAGNIFICUL – SUB DOMNIA IUBIRII, productia realizata de turci care are sute de mii de fani in Romania, revine, incepand de marti, 11 februarie, cu noi episoade la Kanal D. Numai ca serialul va fi difuzat doar data pe saptamana, nu de doua ori ca pana acum, potrivit celor de la Romania TV.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Asteptat cu sufletul la gura de cei care l-au urmarit pana la finele anului trecut, cand sefii Kanal D au decis sa ia o pauza de la difuzarea serialului Suleyman Magnificul, filmul revine incepand din aseara seara cu noi intrigi, lupte pentru suprematie, dar si cu momentele pasionale care pana acum au condimentat cu succes serialul.

Vezi aici imagini din episodul care va fi difuzat in aceasta seara din Suleyman Magnificul

SULEYMAN MAGNIFICUL:  In continuarea seriei Suleyman Magnificul, vom vedea atentate grave la viata Sultanei Hurrem puse la cale de surorile Sultanului Suleyman (Halit Ergenc), potrivit paginii online a Romania TV. Surorile Sultanului, Sah (Deniz Cakir) si Hatice (Selma Ergec), sunt pe cale sa castige lupta pentru suprematie. Acestea pun la cale cel mai grav atentat, de pana acum, la adresa lui Hurrem. Cadana Fahriye, cea mai apropiata calfa a Sultanei Hurrem, este suspectata de sotia Marelui Sultan ca ar avea o mare implicare in ultimul atac la adresa sa. Pentru ca Fahriye s-a aflat in preajma tuturor incidentelor criminale, sotia Marelui Sultan vrea sa afle cine este, cu adevarat, cadana si pe cine slujeste aceasta. Ce secrete afla Hurrem de la Fahriye, ce mai pun la cale surorile Sultanului, si ce greseli vor face acestea, aflati marti, 11 februarie, de la ora 20:00, urmarind un nou episod din serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, la Kanal D.

SULEYMAN MAGNIFICUL. Halit Ergenc, interpretul sultanului Suleyman, din serialul “Suleyman magnificul”, de la Kanal D, a fost cat pe ce sa se aleaga cu o pneumonie de toata frumusetea in timpul filmarilor. Nu de alta, dar, atunci cand a lucrat la episodul 121 al serialului, a trebuit sa petreaca aproape sase ore intr-o cada plina cu bucati mari de gheata. Potrivit scenariului, sultanul, ajuns la aproape 60 de ani, este cuprins de febra pacatoasa, pe care medicii de la curte nu stiu cum sa i-o scada.

Intr-un final, medicii se gandesc ca ar fi bine ca Suleyman sa faca baie printre bucati de gheata. Evident, scena pe care a avut-o de filmat Halit Ergenc nu a fost deloc usoara, actorul riscand sa se imbolnaveasca din pricina frigului. De teama sa nu isi trimita vedeta direct la spital, producatorii i-au sugerat lui Ergenc sa fragmenteze cat se poate de mult sederea in cada, alternand-o cu reprize de stat langa aeroterma. Acesta, insa, a refuzat categoric. “Daca ma intrerupeti de atatea ori, o sa-mi dispara concentrarea. Nu vreau asa ceva. Continuati sa filmati”, le-a spus interpretul lui Suleyman regizorului si cameramanilor, care au terminat scena abia dupa sase ore. Din fericire, Ergenc a sapat fara sa raceasca, sprea marea bucurie a echipei de filmare.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Actorul principal din Suleyman Magnificul este invitat de primarul Radu Mazare sa participe la carnavalul de la Mamaia si deja si-a confirmat prezenta. Halit Ergec il va intruchipa pe Baiazid pe carul alegoric, iar Radu Mazare va fi stefan cel Mare.

Alaturi de ei va fi si Maia Morgenstern, cea care va juca rolul mamei lui stefan cel Mare. in aceasta vara, Radu Mazare se va mai costuma si in faraonul Ramses, dar si imparatul roman Caesar, scrie libertatea.ro.

Din acest an, Primaria Constanta va avea propriul car alegoric cu care va participa la paradele organizate la sfarsit de saptamana in statiunea Mamaia.

SULEYMAN MAGNIFICUL. In Turcia, insa, serialul Suleyman Magnificul se afla aproape de finalul sezonului al patrulea. Cei care urmaresc serialul pe postul de televiziune turc, il pot regasi pe sultan mult mai imbatranit, cu barba alba, carunt si cu riduri pe fata care arata trecerea timpului.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Cinci greseli istorice in serial

SULEYMAN MAGNIFICUL si-a petrecut 30 de ani din viata in saua calului, nu in palate, asa cum ne este aratat la televizor. Ii blestem si ii condamn pe realizatorii acestui serial si pe proprietarii acestui post de televiziune, care se joaca cu valorile poporului. Ei trebuie sa primeasca o lectie”, a spus premierul turc la aflarea ca exista un serial despre marele sultan.

Istoricul de profesie Paraschiva Victoria Batariuc, in calitate de doctor in istorie medievala, a enumerat pentru historia.ro o parte din inadvertentele legate de SULEYMAN MAGNIFICUL:

1.inexistenta tehnicii fatetarii inelelor in secolul al XVI-lea;

2.caftanul lui Suleyman nu este adecvat epocii;

3.femeile nu se imbracau dupa moda venetiana, deosebit de permisiva in serial fata de rigorile islamice ale epocii;

4.Ludovic al II-lea, rege al Ungariei, nu este prezentat ca un tanar conducator cu parul blond, ci precum un barbat intre doua varste;

5.ardeiul nu fusese inca adus in Imperiul Otoman din America.

Doamna Batariuc considera serialul mai degraba „umoristic” decat istoric, iar imaginea idealizata a sultanului nu ar trebui glorificata de romani, avand in vedere prejudiciile aduse de catre acesta statului medieval Moldova.

Conform producatorilor serialului SULEYMAN MAGNIFICUL, s-a urmarit respectarea adevarului istoric si a decorurilor, dar si a personalitatii sultanului.