SULFINA BARBU: Este necesar ca OFERTA noastra POLITICA sa aiba o RESURSA UMANA bine pregatita

Vicepresedintele PNL SULFINA BARBU, membru in Consiliul de Administratie al Institutului de Studii Populare (ISP), le-a vorbit vineri participantilor la deschiderea Programului “Liga liderilor” despre necesitatea identificarii si acordarii suportului necesar promovarii in cadrul organizatiilor PNL a persoanelor cu o cariera profesionala consistenta care au, in acelasi timp, si abilitati de lideri.

“Consider ca este absolut necesar, intr-o perioada in care a scazut atat de mult increderea cetatenilor in politicieni, ca oferta noastra politica sa aiba o resursa umana bine pregatita, ea fiind cea mai importanta. Pentru ca daca nu ai oameni, nu ai politici publice, nu ai ce sa oferi cetatenilor si nu are cine sa vorbeasca despre politicile tale, chiar daca sunt bine facute”, a spus vicepresedintele PNL.

SULFINA BARBU a subliniat, totodata, importanta formarii candidatelor PNL la alegerile locale de anul viitor.

“Speram ca in acest program sa intre intre 150 si 200 de doamne din organizatia de femei a PNL, care vor candida pentru locuri eligibile, spunem noi, de consilieri locali, municipali, judeteni, generali si pentru functii de primari. Probabil ca si organizatia de tineret va avea nevoie de un astfel de program. Nu am primit un proiect in acest sens, dar suntem deschisi si asteptam o astfel de propunere, pentru candidatii pe care organizatia doreste sa-i promoveze”, a spus BARBU.

CITESTE SI: GORGHIU, catre tinerii liberali: Sa ma TRAGETI de MANECA atunci cand PARTIDUL DERAPEAZA

Ea si-a exprimat speranta ca si la scolile de vara, la inceputul lunii septembrie, ISP sa aiba un aport important tot pentru organizatiile care au cerut sprijinul Fundatiei Politica Partidului. 

In interventia sa, CRISTIAN PIRVULESCU, decanul Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA, le-a spus cursantilor, printre altele, ca societatea in care traim este rezultatul schimbarilor pe care Partidul Liberal le-a realizat in decurs de 150-200 de ani, prin intermediul liderilor sai.

El le-a povestit cursantilor ca acesti politicieni nu au scapat, “in niciun caz”, de banuiala ca sunt corupti si ca ceea ce se intampla astazi in Romania s-a intamplat si in urma cu 100 si mai bine de ani si o sa se intample si peste 100 de ani, “daca va mai exista Romania”.

CITESTE SI: GORGHIU despre proiectul CARIERA LIBERALA: Ne-am ANGAJAT sa SCHIMBAM fata partidului

“De exemplu, dupa prima guvernare mai serioasa conservatoare, in 1876, intregul Guvern Catargiu a fost dat in judecata pentru coruptie si au fost toti ministrii judecati pentru coruptie. In 1888, Ion C. Bratianu si multi dintre ministrii sai au fost dati in judecata pentru coruptie si judecati pentru coruptie. In final, in ambele cazuri a fost o decizie politica sa se intrerupa acele procese — care erau procese politice—, pentru ca asta risca sa arunce tara in dezordine. Si in 1877, la sugestia regelui Carol, Ion C. Bratianu a acceptat sa intrerupa procesele, desi era o presiune din partea Partidului Liberal sa fie bagati la puscarie toti hotii conservatori. Asa cum in 1889 era o presiune din partea unor liberali, dar si a conservatorilor ca Ion C. Bratianu sa fie bagat la puscarie”, a comentat PIRVULESCU.

IPP — fundatia Partidului National Liberal si Asociatia Societatea Liberala, in colaborare cu Wilfried Martens Centre for European Studies si Fundatia Hanns Seidel, organizeaza, in perioada 24-26 iulie, la Bucuresti, primul eveniment din cadrul Programului “Liga liderilor”.

Deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc vineri, la seminar participand tineri din zona de sud a tarii.

 Sursa foto rfi