Sulfina Barbu, la RFI: Dupa europarlamentare, PDL va incepe discutiile cu toate formatiunile de dreapta

Vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, este de parere, intr-un interviu acordat la RFI,  ca PDL si PNL vor avea candidati separati in primul tur al alegerilor prezidentiale din toamna, adaugand ca dupa alegerile europarlamentare, PDL va incepe discutiile cu toate formatiunile de dreapta

In opinia democrat-liberalei, “Partidul Democrat Liberal va confirma datele pe care sondajele ni le arata si anume ca suntem prima formatiune de centru-dreapta din Romania, in preferintele electoratului astazi. Eu sunt convinsa ca acest lucru va fi confirmat si de rezultatul alegerilor europarlamentare, astfel incat exact in a doua zi, data de 26 mai, sa incepem discutiile pentru sustinerea candidatului nostru, al Partidului Democrat Liberal, Catalin Predoiu, pentru alegerile prezidentiale, din partea tuturor formatiunilor de centru-dreapta”.

Uite cu cine va Vota Basescu la europarlamentare

Sulfina Barbu s-a declarat convinsa, la RFI, “ca si Partidul National Liberal in turul doi va sustine candidatul de centru-dreapta si nu candidatul Partidului Social Democrat, pentru ca discutam despre o batalie intre candidatul PSD, care reprezinta stanga din Romania si un candidat al formatiunilor de centru-dreapta. Sunt convinsa ca PNL va vota un candidat de centru-dreapta si nu candidatul PSD-ului”.

Candidati separati in primul tur la Presedintie

Vicepresedintele PDL nu exclude, insa, sustinerea unui candidat unic al dreptei la Presedintie, dar care sa nu fie de la PDL.

“Categoric ca nu excludem o astfel de varianta, dar cu siguranta, in turul doi este hotarator, noi avem stabilit un candidat prin vot, in interiorul partidului, nu este un om care a fost desemnat de conducerea partidului, printr-o intelegere in Biroul Permanent National, ce a mers in tara in fiecare organizatie si a obtinut votul membrilor Partidului Democrat Liberal pentru a fi candidatul in aceasta cursa importanta. Din acest motiv si din respect pentru membrii Partidului Democrat Liberal, care au iesit la vot in numar de peste 140 de mii, nu pot sa discut decat de candidatul Catalin Predoiu, cel care din punctul meu de vedere, are toate sansele sa intre in turul doi”.

Foto: Cotidianul