Suma totală obținută în 2017 prin intermediul ICO-urilor din Lituania este pe locul 3 în lume

Suma totală obținută în 2017 prin intermediul ICO-urilor din Lituania este pe locul 3 în topul global, după Statele Unite și China. Și acest lucru s-a întâmplat într-o țară cu o populație de 3 milioane de locuitori (cu 1 milion mai mult decât Bucureștiul).

Proiectele bazate pe tehnologia blockchain cu sediul în Lituania, care acumulează capital prin ICO-uri, au fost cele care au condus acest boom, dar ani de cercetare, dezvoltare și investiții în sectorul tehnologiilor financiare înainte de acestea, au pus bazele unei astfel de viitor.

Pentru atragerea investitorilor în astfel de proiecte, unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentate de construirea credibilității, iar acest proces a fost simplificat deoarece Lituania s-a concentrat asupra implementării unui cadru legislativ de reglementare clar. Personalități cheie, precum ministrul finanțelor din Lituania, Vilius Sapoka, au jucat un rol important în adopția rapidă a tehnologiei.

Citește și: SUA. SERVICIUL VAMAL SUSȚINE CĂ TRANZACȚIILE CRYPTO DUBIOASE POT FI DETECTATE

Faptul că aspectele legate de reglementarea acestor metode de crowdfunding sunt clar definite și comunicate, înseamnă că startup-urile sunt conforme și funcționează folosind reglementările corecte și acest lucru, la rândul său, a dat încredere investitorilor.

Statisticile oficiale arată că în anul 2017, în Lituania, au avut loc 35 de ICO-uri care au strâns între 3 și 151 de milioane de dolari — toate au obținut în total 500 milioane dolari.

Țările baltice, în special Lituania și Estonia, par să înțeleagă aceste tehnologii mai repede decât majoritatea vecinilor lor. Condițiile de reglementare, ușurința în desfășurarea afacerilor și viteza cu care poate fi obținută o licență, au fost toate motive importante pentru apariția aceastei perioade de boom, iar comercianții care folosesc noile tehnologii și implicit, cadre legislative, încep să apară în întreaga țară.

Deschiderea unui centru dedicat tehnologiei blockchain, în Vilnius, a fost, de asemenea, un pas important în accelerarea adopției tehnologiei și le-a oferit celor care doresc să activeze în acest domeniu, un loc de întâlnire, de lucru și o rețea globală de investitori și mentori. Centrul a fost proactiv în a reuni lideri de afaceri și politicieni pentru a accelera luarea deciziilor și pentru a atrage mai multe investiții străine în țară.