Suma uriașă pe care Angelina Jolie o poate obține din vânzarea unui tablou pictat de Winston Churchill

Artista a scos opera de artă la licitație

Angelina Jolie va scoate la vânzare unicul tablou pictat de Winston Churchill în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Licitația va avea loc la ”Christie s”  în data de 1 martie, iar specialiștii estimează că actrița poate obține în schimbul operei de artă o mică avere, 3,4 milioane de dolari.

Tabloul pictat de Sir Winston Leonard Spencer Churchill, fostul premier al Marii Britanii în două rânduri (1940-1945 și 1951-1955) este intitulat „Turnul moscheii Koutoubia” ( clădire aflată la Marrakech, Maroc).

Winston Churchill a pictat acest tablou după ce a participat la Conferința de la Casablanca, în ianuarie 1943.Ulterior, Churchill i-a oferit pictura președintelui american Roosevelt și, în cele din urmă, lucrarea a ajuns în colecția de artă deţinută de Angelina Jolie.

„Este singura lucrare pe care Churchill a pictat-o ​​în timpul războiului, poate încurajat de progresele recente realizate de aliați în ceea ce el considera a fi una dintre cele mai frumoase țări pe care le-a întâlnit”, a spus Nick Orchard de la casa de licitaţii Christie’s. „Dăruirea lucrării lui Roosevelt subliniază faptul că Churchill îi purta președintelui american un mare respect. Ea indică eforturile lor comune în direcționarea puterilor aliate pentru finalul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a mai spus specialistul casei de licitaţii.

Tabloul a fost achiziționat de Angelina Jolie în 2011 și este considerat drept cea mai bună operă realizată de Winston Churchill.

Sursa foto: BBC