SUMMIT G7: MERKEL si OBAMA se declara prieteni si aliati in ciuda diferendelor de opinie

Cancelarul german ANGELA MERKEL si presedintele american BARACK OBAMA s-au declarat duminica prieteni si aliati, in pofida “diferendelor de opinie” care, potrivit liderului german, pot exista intre cele doua tari, transmite EFE.

“In pofida diferendelor noastre de opinie, America este prietena noastra, aliatul nostru, un aliat esential cu care cooperam strans in interesul ambelor parti”, a subliniat ANGELA MERKEL, intr-un scurt discurs rostit la primirea lui Obama in Krün, comuna in Alpii bavarezi unde se afla castelul Elmau, locul de desfasurare al SUMMIT-ului G7 care urmeaza sa inceapa duminica.

CITESTE SI:  VIDEO SUMMIT G7: PROTEST de AMPLOARE in apropierea CASTELULUI ELMAU

La randul sau, BARACK OBAMA a subliniat ca “astazi sarbatorim una dintre aliantele cele mai solide care exista in lume”, o referire la prietenia germano-americana, dar a evitat sa vorbeasca despre disensiunile aparute in ultima vreme intre cele doua tari, indeosebi in materie de spionaj.

Potrivit Reuters, BARACK OBAMA a mentionat ca liderii G7 vor discuta cum sa faca fata “agresiunii” Rusiei in Ucraina, precum si diverselor tipuri de amenintari, de la extremism la schimbari climatice. “In urmatoarele doua zile la Schloss Elmau vom discuta despre viitorul nostru comun, despre economia globala care creeaza locuri de munca si oportunitati, despre mentinerea unei Uniuni Europene puternice si prospere, despre edificarea de noi parteneriate comerciale peste Atlantic, despre abordarea noastra fata de agresiunea rusa in Ucraina si despre combaterea amenintarilor, de la extremismul violent la schimbarile climatice”, a spus BARACK OBAMA.

CITESTE SI: Peste 4 000 de oameni au MANIFESTAT in GERMANIA impotriva summitului G7 

Sursa foto: bild.de