Summit istoric Singapore. Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un acord comun

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un au semnat, marți, un acord comun între cele două state, în urma summitului istoric dintre cei doi lideri, organizat la Singapore.

Denuclearizarea Coreeii de Nord și atenuarea sancțiunilor impuse regimului de la Phenian au fost principalale teme ale discuțiilor dintre Donald Trump și Kim Jong-un. După un tete-a-tete de 45 de minute, la convorbiri au luat parte și membri ai celor două delegații.

În stilul caracteristic, președintele Trump a prezis o “relație formidabilă” cu liderul nord-coreean. La ora 04:05, ora României, pentru prima dată în istorie, un lider american şi unul nord-coreean şi-au strâns mâinile. Apoi, cei doi lideri au semnat ”un acord comun și cuprinzător”, fără a oferi detalii. Documentul va fi prezentat presei în următoarele ore.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat, marți, în cadrul întâlnirii cu președintele american Donald Trump, că acest summit reprezintă un “început al păcii”, relatează site-ul postului CNN, citat de Mediafax. Președintele Donald Trump a declarat că este de acord.

“Cu siguranță vor exista obstacole, dar astăzi este ziua unui început bun. Sunt determinat să lucrăm împreună”, a declarat Kim Jong-un. În cadrul întâlnirii cu președintele sud-coreean, în luna aprilie, Kim Jong-un a declarat că Seulul și Phenianul vor depune eforturi comune pentru demararea unor discuții cu SUA și China cu scopul negocierii unui tratat de pace care să pună capăt în mod formal războiului din Coreea.

Sursa foto: BBC