SUMMIT-ul NATO din Tara Galilor este cel mai OSTIL fata de RUSIA din ultimele doua decenii

RUSIA, MOSCOVA, LISTA, PERSONALITATI POLITICE, EUROPA, INTERDICTIE, INTRARE, TERITORIUL RUSIEI, MARK RUTTE, RASPUNS, SANCTIUNI EUROPENE, ANEXARE, CRIMEEA, CONFLICT, UCRAINA, PESOANE DEZIRABILE

Summit-ul NATO care a inceput joi in Tara Galilor este cel mai ostil fata de Rusia din ultimii 20 de ani, atat prin retorica participantilor, cat si prin deciziile care urmeaza sa fie adoptate, comenteaza vineri cotidianul rus Rossiiskaia Gazeta, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

Evenimentele din Ucraina au determinat Washingtonul sa reanimeze aceasta Alianta, care pana acum se pozitiona oficial ca o entitate politica ce se straduia sa nu puna in fata componenta militara. Statele NATO si-au redus semnificativ contributiile la bugetul Aliantei din anii ’90 pana in prezent. Dar evenimentele din Ucraina au oferit Washingtonului oportunitatea de a-si mobiliza partenerii, pentru a-i plasa sub arme si a-i forta sa plateasca pentru a se apara in fata unor amenintari iluzorii provenind din Rusia, scrie cotidianul rus.

CITESTE SI: SUA pregatesc NOI SANCTIUNI economice impotriva Rusiei 

Astfel, summitul NATO de joi si vineri de la Newport s-ar putea transforma intr-un fel de mobilizare de urgenta organizata de Casa Alba pentru a reanima componenta militara a Aliantei. Deciziile care vor fi luate sunt in mare deja cunoscute, fara a suferi modificari semnificative. Membrii Aliantei isi vor exprima sprijinul fata de presedintele ucrainean Petro Porosenko si vor evoca un ajutor financiar pentru Kiev. Insa o interventie a Aliantei in Ucraina este practic exclusa, in pofida apelurilor unor “pitici” din NATO ca Lituania. In pofida criticilor dure ale NATO fata de Rusia, nimeni nu intentioneaza sa intre in razboi cu aceasta tara pentru a apara interesele ucrainene, adauga publicatia.

Dupa cum scrie Washington Post, summitul s-a reunit in Tara Galilor in contextul unei “noi amenintari, provenind de la un vechi inamic”. Rusia a redevenit deci un inamic, ceea ce generalii din NATO nici nu incearca sa ascunda. In ultimele decenii, in pofida discursurilor publice privind un parteneriat, Moscova ramanea oficial un potential inamic pentru comandamentul NATO, mai scrie Rossiiskaia Gazeta.

CITESTE SI: DMITRI ROGOZIN: SUA profita de criza din Ucraina pentru a slabi UNIUNEA EUROPEANA 

Imediat ce Rusia a inceput sa-si apere activ interesele geopolitice, ea s-a transformat imediat intr-o amenintare pentru ordinea mondiala “occidentala” planificata de SUA. Iar in Tara Galilor, membrii NATO au inceput sa se pregateasca pentru o invazie rusa imaginara, desi “nu exista nici un motiv pentru a consolida activitatea NATO”, potrivit ambasadorului Rusiei la Alianta.

Sursa foto: realitatea.net