Summitul european s-a incheiat, liderii Europei nu au ajuns la un acord privind nominalizarile la conducerea UE

Summitul european s-a incheiat, liderii Europei nu au ajuns la un acord privind nominalizarile la conducerea UE

Summitul european s-a incheiat fara vreun acord asupra nominalizarilor la conducerea UE. Astfel, liderii europeni nu au reusit, miercuri, sa ajunga la o intelegere cu privire la nominalizarile la conducerea UE, au anuntat surse europene.

Summitul “s-a incheiat fara acord” cu privire la numirea unui sef al diplomatiei europene si a presedintelui Consiliului European, a anuntat o sursa.

Multe alte surse au confirmat esecul acestui summit, mentionand ca sefii de stat si de Guvern ai Uniunii Europene vor participa la un summit pe 30 august.

Citeste si: ANGELA MERKEL si BARACK OBAMA au purtat o discutie telefonica despre situatia din UCRAINA

“Este mai bine sa nu avem un acord, deoarece inca nu este posibil sa ajungem la o intelegere cu privire la pachetul de nominalizari”, a declarat presedintele lituanian, Dalia Grybauskaite.

“Nu am ajuns la un acord cu privire la o solutie consensuala pentru pachetul de nominalizari”, a declarat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Citeste si: Juncker, noul presedinte al Comisiei Europene: Nu va exista o noua extindere a UE in urmatorii cinci ani

“Este regretabil, dar nu e dramatic”, a adaugat el, apreciind ca “este firesc ca o astfel de operatiune delicata sa ia timp”.

“Sunt sigur ca vom ajunge (la un acord) pas cu pas, etapa cu etapa”, a declarat cancelarul german, Angela Merkel la sfarsitul summitului.