Summitul G20, la final. Obama si Putin, despartiti in fotografia de familie de presedintele Indoneziei

Sefii de stat si de Guvern care au participat la summitul G20 au expediat vineri destul de rapid fotografia de familie, care a incheiat evenimentul gazduit la Sankt Petersburg, marcat de o escaladare intre Rusia si Statele Unite pe tema crizei din Siria, transmite Mediafax, care citeaza AFP.

Sub un cer albastru stralucitor si pe fundalul solemnului Palat Konstantin, in fosta capitala imperiala rusa, participantii la summit, reprezentand principalele puteri mondiale, au sosit in mai multe grupuri la intalnirea cu fotografii.

Presedintele american Barack Obama a afisat o anumita destindere. El a venit impreuna cu cancelarul german Angela Merkel si a imbratisat-o pe presedinta braziliana Dilma Rousseff, cu care intretine relatii tensionate din cauza afacerii de spionaj PRISM, mai noteaza agentia Mediafax.

Abia dupa constituirea grupului a venit si presedintele rus Vladimir Putin, care a trecut prin fata lui Obama fara sa spuna un cuvant, in drum spre locul sau. Cei doi au fost despartiti, in fotografie, de presedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono.

Participantii la summit au pozat, dupa aceea, timp de cateva secunde, afisand cateva zambete si salutand cu mana, dupa care grupul s-a despartit, fara ca Putin si Obama sa se priveasca macar.