Summitul sefilor de stat si de guvern SEECP are loc, miercuri, la Palatul COTROCENI

Summit-ul sefilor de stat si de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) se va desfasura, miercuri, la Palatul COTROCENI, in prezenta presedintelui TRAIAN BASESCU. Printre invitati se va afla si comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule.

La ora 10.30, la Palatul Cotroceni, in Holul de Onoare va avea loc primirea oficiala a sefilor de delegatii si fotografia oficiala, iar la ora 11.00, in Sala Unirii, se va desfasura Prima sesiune plenara a SEECP, conform programului anuntat de Administratia Prezidentiala.

La ora 12.35, in Holul de Onoare va avea loc fotografia de familie, iar la ora 13.00, la Muzeul National Cotroceni, Salonul Florilor, va avea loc un dejun oficial oferit de presedintele Romaniei in onoarea sefilor de delegatii care participa la SEECP.

Citeste si: TITUS CORLATEAN: Romania va sustine acordarea statutului de tara candidata la UE pentru Albania

La ora 14.30 se va desfasura cea de-a Doua Sesiune plenara a SEECP, iar la ora 16.15, in Salonul Ambasadorilor va avea loc o conferinta de presa comuna a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si a presedintelui Republicii Albania, Bujar Nishani.

Reprezentantii mass-media vor putea participa, potrivit programului, doar la conferinta de presa, imaginile video de la celelalte puncte din programul reuniunii urmand a fi difuzate presei acreditate la Administratia Prezidentiala si prin Sistemul Video Unic de Transmisie in Direct.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, la Summit urmeaza sa participe cele 12 state membre din regiune: Republica Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Republica Croatia, Republica Elena, Republica Turcia, Republica Serbia, Republica Slovenia, Republica Moldova, Muntenegru si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei.

Citeste si: ALBANIA a primit din partea Uniunii Europene statutul de TARA CANDIDATA la aderare

De asemenea, vor participa, in calitate de invitati, reprezentanti ai Pristinei, comisarul european pentru Extindere, Štefan Fule, si secretarul general al Consiliului Cooperarii Regionale (RCC), Goran Svilanovic.

Sursa foto: cdep.ro