SUNTEM DE RAS! Premiera in Romania – un primar aflat in arest preventiv, reales in functie!

ALEGERILE LOCALE din Romania au fost marcate de o premiera, scrie presa straina, aratand ca un candidat aflat in arest preventiv pentru presupuse fapte de coruptie, CATALIN CHERECHES, a castigat cursa electorala pentru Primaria Baia Mare.

“Marcat de zeci de dosare de coruptie vizand candidati, scrutinul local din Romania ofera o premiera: primarul orasului Baia Mare a fost reales cu 70% din voturi, desi se afla in arest preventiv intr-un caz de luare de mita”, noteaza AFP, citata de Mediafax.

CITESTE SI: TARICEANU: ALDE POATE SA FORMEZE MAJORITATEA IN CONSILIILE JUDETENE CU PSD+UNPR IN 27 DE JUDETE SI LA BUCURESTI

“Candidat al Coalitiei pentru Baia Mare dupa ce a pierdut sustinerea formatiunilor de dreapta si de stanga, CATALIN CHERECHES, in varsta de 38 de ani, este acuzat ca a primit mita zeci de mii de euro din partea unui reprezentant al unui club sportiv local in schimbul finantarii de catre Primarie a echipei de fotbal. Prins in flagrant in aprilie imediat dupa ce primise echivalentul a 6.600 de euro, CATALIN CHERECHES este in arest preventiv”, continua AFP, conform ziarului La Libre Belgique.

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, CATALIN CHERECHES, a obtinut 70,14% dintre voturile de duminica, asa ca il asteapa un nou mandat, potrivit rezultatelor provizorii publicate luni de Biroul Electoral Judetean Maramures.

Sursa foto: realitatea