Super Liga Europei se destramă? Patru cluburi fac pasul înapoi

Super Liga Europei este la un pas să se destrame înainte de a începe! În urma protestelor vehemente venite din partea suporterilor, oficialilor, antrenorilor și foștilor jucători, patru cluburi care și-au anunțat prezența la „competiția bogaților” vor să se retragă din acest mega proiect.

Update 3: FC Liverpool, criticată aspru de suporterii săi, a oferit o reacție prin jucătorii săi. Jucătorii formației engleze au postat același mesaj pe Twitter, în care anunță că nu sunt de acord cu noua competiție. “Nu ne place și nu ne dorim să se întâmplă. Aceasta este poziția întregului colectiv. Dedicarea noastră pentru acest club și pentru suporteri este absolută și necondiționată. You’ll Never Walk Alone”, au scris jucătorii lui Liverpool.

Update 2: Ședința celor 12 cluburi fondatoare privind desființarea Superligii este programată în această noapte, la ora 00:30, anunță Gazzetta Dello Sport.

Update: Vicepreședintele lui Manchester United, Ed Woodward, și-a dat demisia! Conform The Athletic, Woodward a cedat criticilor venite dinspre suporteri și a demisionat. Luni, Ed Woodward, unul dintre cei care au promovat planul SLE, le-a vorbit jucătorilor lui Ole Gunnar Solskaer, însă jucătorii lui Manchester United nu au fost impresionați și i-au spus oficialului că nu sunt de acord cu participarea în Super Ligă.

Știre inițială

Astfel, FC Barcelona, Chelsea Londra, Manchester City și Atletico Madrid pregătesc documentația necesară pentru a solicita ieșirea din Super Liga Europei, informează presa internațională.

O mie de suporteri ai lui Chelsea s-au adunat în fața stadionului Stanford Bridge din Londra, înainte de meciul contra celor de la Brighton, marți, pentru a protesta împotriva participării formației la „competiția bogaților”, scrie BBC.

Matt Lawton  de la The Times, anunță că Atletico Madrid a fost întoarsă și ea de către protestele fanilor și plănuiește să abandoneze competiția.  Manchester City ar fi transmis deja că se retrage din Super Liga Europei, tot la presiunea fanilor, anunță sursa citată.

La rândul său, Joan Laporta, noul președinte de la FC Barcelona, a declarat că formația catalană așteaptă opinia fanilor, înainte de a lua o decizie finală: „Clubul nu va adera la Super Liga Europei până când socios nu vor vota pentru asta. Echipa lor, decizia lor”.

Sursa foto: sport