SUPERCUPA ROMANIEI: STEAUA – ASA TG MURES, 21.00, PRO Tv / Cine va petrece pe malul marii?

STEAUA BUCURESTI si ASA TARGU MURES se intalnesc, miercuri seara cu incepere de la ora 21.00, in SUPERCUPA ROMANIEI, o partida care se va disputa pe arena „FARUL” din Constanta. Meciul va fi transmis, in direct, de postul Pro Tv.

Campioana si vicecampioana din editia precedenta a Ligii I isi vor disputa un trofeu care, incepand din acest sezon, va putea ramane in vitrina castigatoarei. Situatia celor doua formatii de traditie din fotbalul autohton este una total diferita inaintea acestui joc de la malul marii.

CITESTE SI: MIREL RADOI: SUPERCUPA ROMANIEI este un MECI IMPORTANT pentru ambele echipe 

In timp ce ros-albastrii cauta solutii pentru intarirea lotului in vederea obtinerii de noi trofee dar si a unui parcurs cat mai lung in Liga Campionilor, de cealalta parte ASA TG MURES se destrama. Ardelenii au pierdut deja cateva dintre vedetele echipei in frunte cu Maftei si Nicolita, iar dupa meciul din aceasta seara vor ramane si fara tehnicianul Dan Petrescu care pleaca in China. Mai mult, Florin Prunea, presedintele lui CSMS Iasi, a avansat chiar ipoteza unei desfiintari a echipei ASA dupa ce procurorii DNA au luat in vizor echipa din Targu Mures.

MIREL RADOI se afla in fata debutului oficial, in calitate de antrenor principal al echipei STEAUA, tanarul tehnician trebuind sa faca fata plecarilor unor jucatori de top  (Arlauskis, Rusescu, Tanase, Prepelita, Latovlevici) de la echipa dar si experimentatului sau omolog, DAN PETRESCU.

STATISTICA

STEAUA BUCURESTI va lupta pentru a 11-a oara pentru adjudecarea trofeului SUPERCUPEI ROMANIEI, in timp ce ASA TARGU MURES se afla in premiera intr-o finala a acestei competitii.

Pana in prezent, s-au disputat 16 editii de SUPERCUPA si au fost 5 situatii in care in acelasi sezon campioana a castigat si cupa, astfel incat n-a mai fost necesara disputarea supercupei. Din 2010 insa, chiar si in cazul unui event (cazul Stelei din sezonul recent incheiat!), SUPERCUPA ROMANIEI se disputa, castigatoarea celor doua trofee intalnind ocupanta locului 2 in clasament.

CITESTE SI: DAN PETRESCU: Plec de la ASA TARGU MURES din cauza PROBLEMELOR de la CLUB 

STEAUA BUCURESTI a castigat de 6 ori trofeul, fiind urmata de Rapid cu 4 trofee, CFR Cluj si Dinamo cate 2, Otelul si Astra cate unul. ASA TARGU MURES nu a castigat niciodata un trofeu.

STEAUA BUCURESTI – ASA TARGU MURES (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Cojocaru – Rapa, Papp, Varela, Guilherme – Muniru, Breeveld – Popa, Stanciu, Chipciu – Tudorie. Antrenor: MIREL RADOI
ASA TARGU MURES: Stancioiu – Golanski, I. Gonzalez, Bejan, Velayos – G. Muresan, Gorobsov – Romario, Jurado, Manolov – Axente. Antrenor: DAN PETRESCU.

STADION: FARUL (Constanta)
ARBITRI: RADU PETRESCU – SEBASTIAN GHEORGHE, OVIDIU ARTENE – HORATIU FESNIC, ANDREI CHIVULETE – AUREL ONITA.
OBSERVATORI: MARIAN SALOMIR si AUREL IONESCU.

Sursa foto: sport.ro