SUPERCUPA ROMANIEI: Steaua si Petrolul, fata in fata pe National Arena, LIVE TEXT MONDO NEWS, ora 20.45

Steaua Bucuresti, campioana Romaniei si Petrolul Ploiesti, detinatoarea Cupei Romaniei, se intalnesc, in aceasta seara, pe National Arena din Capitala pentru a disputa Supercupa Romaniei.

Steaua si Petrolul s-au mai intalnit o singura data in aceasta competitie, in editia 1995, castig de cauza avand ros-albastrii care s-au impus cu scorul de 2-0, gratie golurilor marcate de Damian Militaru (25) si Jean Vladoiu (56).

Pe data de 5 august 1995, Steaua Bucuresti si Petrolul Ploiesti s-au intalnit pe stadionul “Regie” din Capitala pentru a disputa trofeul Supercupei Romaniei. La momentul respectiv, cele doua formatii au folosit urmatoarele “garnituri”:

STEAUA: Stelea – Csik, Prodan, Dobos, Panait – Bucur, Militaru (69 Sabin Ilie), Filipescu, Duna (59 Rosu) – Lacatus, Vladoiu. Antrenor: Dumitru Dumitriu

PETROLUL: Preda – Chirita, Balaceanu, Rachita, Leahu – Parlog (75 Gheorghe Matei), Tavi Grigore, Zmoleanu, Abaluta – Adi Toader (63 Andreicut), Zafiris. Antrenor: Ion Marin

Arbitri: Adrian Porumboiu – Dan Ologeanu, Patritiu Abrudan

Ros-albastrii s-au impus cu scorul de 2-0, in ciuda faptului ca din minutul 82 au jucat in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Sabin Ilie.

In aceasta seara lucrurile stau un pic diferit fata de situatia de acum 18 ani, Steaua si Petrolul fiind doua echipe care au facut spectacol in sezonul trecut, amandoua avand sanse sa isi treaca in palmares un nou trofeu, poate cel mai simplu de obtinut tinand cont de faptul ca este vorba de o singura partida.

Steaua Bucuresti este performera acestei competitii,  ros-albastrii aflandu-se in fata unei a noua finale, dintre care cinci au fost adjudecate. De cealalta parte, “gazarii” participa pentru a doua oara, la prima prezenta fiind invinsi chiar de adversara din aceasta seara.

Arbitrul meciului din aceasta seara este doctorul aradean Ovidiu Hategan, cel care va “fluiera” pentru a doua oara, consecutiv, o finala de Supercupa dupa cea de anul trecut cand Dinamo trecea cu 1-0 de CFR Cluj.

Destul de multe absente se anunta in cele doua formatii-spectacol din Liga I, cei doi tineri tehnicieni inruditi (nn. nas – fin), Laurentiu Reghecampf si Cosmin Contra avand ceva batai de cap cand vine vorba de alcatuirea primului unsprezece.

Din start, multa lume s-ar putea gandi ca spectacolul va fi vaduvit dupa ce atat Steaua, cat si Petrolul si-au pierdut principalii marcatori din sezonul precedent, Rusescu transferat la Sevilla, iar Bokila fugit de la echipa! Chiar si asa, suntem siguri ca fotbalistii care vor intra pe teren vor da 100% pentru a asigura un spectacol veritabil.

Chiar si asa vom incerca sa va prezentam doua posibile formatii care vor vor fi trimise in aceasta seara pe teren:

STEAUA: Tatarusanu – Georgievski, Chiriches, Szukala, Latovlevici – Bourceanu (c), Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Tanase – Nikolic (M. Costea). Antrenor: Laurentiu Reghecampf

PETROLUL: Pecanha – Achim, Hoban, Yamissi, Guilherme – Mustivar, Teixeira – Boudjemaa, Cristescu, Grozav – Younes Hamza. Antrenor: Cosmin Contra

Partida din aceasta seara va fi transmisa de postul Pro Tv, cu incepere de la ora 20.45.