SUPERKOMBAT: Amansio Paraschiv, PRIMUL roman CAMPION MONDIAL New Heroes la categoria mijlocie. VEZI REZULTATELE GALEI!

Ploiesteanul Amansio Paraschiv a cucerit titlul mondial New Heroes la categoria mijlocie, in versiunea Superkombat, dupa ce l-a invins pe albanezul Julian Imeri, in editia aniversara organizata, sambata, la Ploiesti, in fata a peste 4.000 de spectatori, informeaza Agerpres.

In gala la care a asistat si celebra actrita chineza Bai Ling, au reusit victorii si Andrei Stoica, Benjamin Adegbuyi si Bogdan Stoica, ultimul fiind premiat pentru cel mai spectaculos KO al serii. 

In varsta de 22 de ani, Paraschiv, fiul fostului campion al Romaniei la box profesionist Gheorghe Paraschiv, s-a impus la decizie unanima in fata lui Imeri, campionul versiunii World Kickboxing Association, reusind sa devina primul tricolor detinator al centurii New Heroes, dedicata campionilor din noua generatie.

CITESTE SI: ALEXANDRA DULGHERU, INVINSA DE CAROLINA WOZNIACKI IN FINALA TURNEULUI WTA DE LA KUALA LUMPUR

Este incredibil ce mi se intampla, traiesc un vis. Faptul ca am luptat acasa, la Ploiesti, m-a motivat enorm“, a spus Paraschiv, al carui palmares inregistreaza acum 15 victorii, o remiza si doua infrangeri.

Sub privirile actritei de origine chineza Bai Ling, Bogdan Stoica a reusit lovitura serii, castigand prin KO in prima repriza in fata algerianului Zinedine Hameur-Lain, fost campion mondial in 2008. Fratele sau mai mare, Andrei Stoica, a obtinut al cincilea succes consecutiv, de aceasta data victima fiind surinamezul Marcello Adriaansz, in timp ce numarul 4 mondial la categoria grea, Benjamin Adegbuyi, s-a impus in main-event-ul serii in fata camerunezului Daniel Lentie.

In prima parte a evenimentului care a celebrat cinci ani de transmisiune directa pe Eurosport, s-au disputat cinci meciuri in care au fost implicati luptatori romani din noua generatie. Cel mai nou produs descoperit de Eduard Irimia, Bogdan Nastase, ciobanul din Coarnele Caprei, a debutat cu succes, obtinand o victorie care a ridicat sala in picioare in fata lui Alex Filip. “E noul Morosanu. E un diamant neslefuit, intr-un an sau doi cu siguranta va putea face senzatie inclusiv in Japonia sau Statele Unite ale Americii”, a declarat Irimia.

Printre personalitatile care au asistat la evenimentul transmis in 90 de tari, in direct de la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, s-au mai numarat Laurentiu Reghecampf, Ana Maria Prodan, Leonard Doroftei, Eduard CRBL, Puya, Sandu Lungu si Sebastian Ciobanu. De asemenea, Eduard Irimia a prezentat si noua divizie romaneasca de MMA din Superkombat, formata din Ion Pascu, Paul Marin si Catalin Casaru.

Urmatoarea editie a circuitului Superkombat va avea loc pe 23 mai.

CITESTE SI: STEAUA – CFR CLUJ: FEMEILE VOR AVEA ACCES GRATUIT LA MECI

Rezultate complete galei Superkombat WGP 2015, editia aniversara:

SUPERKOMBAT NEW HEROES 
Super Fight — Categoria mijlocie (-71 kg): Andrei Ostrovanu (Romania) l-a invins la decizie pe Robert Stoica (Romania) 
Super Fight — Categoria semigrea (-86 kg): Stefan Szomoru (Romania) l-a invins la decizie pe Thomas Daniel (Marea Britanie) 
Super Fight — Categoria super mijlocie (-77 kg): Bogdan Nastase (Romania) l-a invins la decizie Alex Filip (Romania) 
Super Fight — Categoria usoara (-65 kg): Annalisa Bucci (Italia) a invins-o la decizie Cristiana Stancu (Romania) 
Super Fight — Categoria usoara (-63,5 kg): Cristian Spetcu (Romania) l-a invins la decizie pe Luca Donadio (Italia)

SUPERKOMBAT WORLD GRAND PRIX I 2015 
Super Fight — Categoria cruiser (-92 kg): Clyde Brunswijk (Surinam) l-a invins la decizie pe Cristian Ristea (Romania) 
Super Fight — Categoria grea (+96 kg): D’Angelo Marshall (Curacao) l-a invins prin KO tehnic pe Michal Wlazlo (Polonia) 
Super Fight — Categoria super cruiser (-95 kg): Ibrahim Giydirir (Turcia) l-a invins la decizie pe Cosmin Ionescu (Romania) 
Super Fight — Categoria cruiser (-92 kg): Bogdan Stoica (Romania) l-a invins prin KO in prima repriza pe Zinedine Hameur-Lain (Algeria) 
Super Fight — Categoria super cruiser (-95 kg): Andrei Stoica (Romania) l-a invins la decizie pe Marcelo Adriaansz (Surinam) 
Super Fight — Categoria grea (+96 kg): Benjamin Adegbuyi (Romania) l-a invins la decizie pe Daniel Lentie (Camerun)

Titlul mondial Superkombat New Heroes — Categoria mijlocie (-71 kg): Amansio Paraschiv (Romania) l-a invins la decizie pe Julian Imeri (Albania)