SUPERSTITII ROMANESTI in AJUNUL ANULUI NOU

Desi multi dintre noi nu admit, credem sau urmam unele superstitie la un moment. Ne incrutisam degetele pentru a avea noroc, ne casatorim intr-o zi ploioasa, pentru a avea o casnicie lunga si fericita ori evitam pisicile negre care vor sa ne taie calea.

Ajunul Anului Nou, de asemenea, are partea sa de mituri si superstitii ciudate, care sunt urmate de oamenii din intreaga lume. Acum e timpul cand oamenii desfasoara activitati propice in scopul de a atrage norocul si a tine la distanta ghinionul. In felul acesta se asigura ca anul care vine va fi bogat, infloritor si prosper. Asta deoarece oamenii cred ca tot ceea ce fac la 31 decembrie si la 1 ianuarie va fi ca o predictie pentru anul urmator.

Fara curatenie in ziua de Anul Nou!

Unii oameni cred cu inversunare nu ar trebui sa se faca curatenie sau sa se stearga praful in ajunul Anului Nou. Ei spun ca este un act de rau augur si poate spulbera norocul intregii familii.

Poarta haine noi

Altii se asigura ca imbraca haine noi in ajunul Anului Nou, deoarece cred ca astfel se vor aproviziona constant cu vesminte noi in noul an care va veni.

Bani in buzunar

Exista oameni care insista ca ar trebui sa evite sa aiba buzunarele goale in ajunul Anului Nou, deoarece acesta poate fi un semn ca nu vor avea venituri foarte mari in perioada urmatoare.

Nu manca preparate cu pui

O alta superstitie spune ca daca gatesti si mananci mancare de pui in ziua de Anul Nou, vei avea probleme financiare tot restul anului.

Nu spala rufe!

Se spune ca daca speli haine, se va spala si norocul si ca te vei confrunta cu un an in care vei munci foarte mult.

Consuma alimente verzi

Pentru multi, legumele verzi, cu frunze, cum sunt varza si spanacul aduc bogatie. De aceea, le consuma din abundenta in aceasta zi.

Evita pisicile care miauna

Se zice ca daca auzi o pisica ce miauna, ar trebui faci cale intoarsa si sa mergi in directia opusa, pentru ca este de rau augur.

Nu plange!

Multi spun ca nu ar trebui sa fii nefericit in aceasta zi si nici nu ar trebui sa plangi, pentru ca depresia te va urma in anul care vine. Prin urmare, sterge-ti lacrimile si fii fericit! La urma urmei, acesta este un nou inceput.

Fara cheltuieli in prima zi a anului

O alta superstitie spune ca nu ar trebui sa se dea bani, elemente pretioase sau alte lucruri de valoare in prima zi a anului, deoarece poate fi un semn ca averea se va risipi foarte repede in noul an care va veni.

Primul vizitator al casei

Se spune ca primul vizitator care-ti paseste in casa pe 1 ianuarie semnifica echilibrul casatoriei in urmatoarele 365 de zile. Daca pe usa intra un barbat, atunci sotul va avea mai multa autoritate in anul care a inceput si, daca o femeie paseste in casa, inseamna ca ea va avea control complet.

 Sursa:clickpentrufemei