Suporterii maghiari au dat buzna intr-o scoala de rromi !

Suporterii maghiari care se aflau in drum spre Romania au dat buzna intr-o scoala de rromi, copiii ascunzandu-se sub banci de frica acestora.

Suporterii maghiari au transformat deplasarea in Romania intr-o adevarata demonstratie de barbarism si huliganism. Viata linistita a comunei Konyar, aflata la cativa kilometri de Romania, a fost perturbata in dimineata zilei de joi de un grup de aproximativ 30 de suporteri maghiari aflati in drum spre Romania, scrie ziare.com. Ungurii, ajunsi in fata unei scoli de rromi, au coborat din microbuzele cu care faceau deplasarea, au intrat un curte si au incercat sa forteze intrarea in salile de curs. Speriati, profesorii au inchis caile de acces catre clase si i-au indemnat pe copii sa se ascunda sub banci sau in toalete.

Pentru ca intrarea in scoala le-a fost blocata, fanii maghiari au aruncat cu sticle in scoala si au urinat pe pereti. Apoi, ei au cantat imnul Ungariei si au injurat etnia rroma, dar si Romania.
Desi incidentul a fost confirmat de reprezentantii Partidului Rromilor din localitate, autoritatile au incercat sa musamalizeze cazul. Politia a confirmat ca fanii au oprit in fata scolii, dar un purtator de cuvant a declarat ca nu s-a inceput o ancheta pentru ca nu a existat o plangere.

In alta ordine de idei, conform sursei citate, la trei zile de la plecarea suporterilor maghiari din Romania, autoritatile incep sa calculeze cuantumul daunelor provocate. Cele mai importante pagube s-au inregistrat in trenul care i-a adus pe cei 900 de unguri in Romania. Acesta apartinea de compania Cailor Ferate din Ungaria, care a estimat ca prejudiciul se ridica la aproximativ 30.000 de euro, dar suporterii maghiari dau vina pe romani, sustinand ca nu ei au distrus trenul, ci fanii romani care i-au atacat cu pietre in diverse gari de pe teritoriul tarii noastre. Pagube s-au inregistrat insa si in Centrul Vechi din Bucuresti, terasele a doua baruri fiind vandalizate, prejudiciul estimat ajungand la 15.000 de euro.

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net