Suprafata plajelor de pe litoralul romanesc se va extinde pana in 2015

proiect-litoral

Autoritatile intentioneaza sa implementeze un proiect, in valoare de 170,45 milioane euro, ce are ca scop protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre, in apropierea municipiului Constanta si a statiunii Eforie Nord, conform informatiilor furnizate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), citate de Agerpres.

In urma implementarii acestui proiect, suprafata plajelor de pe litoralul romanesc se va extinde pana in anul 2015 cu 33,3 hectare. Finalizarea proiectului are ca termen limita data de 30 noiembrie 2015.

Scopul implementarii este reprezentat de reducerea eroziunii costiere in zonele cele mai expuse la risc ale coastei Marii Negre, prin implementarea masurilor de prevenire adecvate structurale si nestructurale pentru protectia a 7,3 km de plaja si extinderea suprafetei plajelor cu 33,3 hectare, pana in anul 2015.

Potrivit MMSC, in cadrul programului de reabilitare a plajelor au fost parafate cinci contracte, respectiv: “Protectia si reabilitarea partii sudice a Litoralului Romanesc al Marii Negre in zona Mamaia S”, “Protectia si reabilitarea partii sudice a Litoralului Romanesc al Marii Negre in zona Tomis N”, “Protectia si reabilitarea partii sudice a Litoralului Romanesc al Marii Negre in zona Tomis Centru”, “Protectia si reabilitarea partii sudice a Litoralului Romanesc al Marii Negre in zona Tomis S” si “Protectia si reabilitarea partii sudice a Litoralului Romanesc al Marii Negre in zona Eforie N”. La acestea se adauga un contract pentru managementul proiectului, publicitate, achizitia echipamentelor si supervizare lucrari.

Pe durata implementarii proiectului, in valoare de peste 170 milioane de euro, va fi protejata si refacuta linia tarmului Marii Negre, prin lucrari ce vor include: diguri de aparare, epiuri din piatra (baraje) si diguri independente construite pentru un dublu scop de reducere a eroziunii si, in acelasi timp, de mentinere si imbunatatire a mediului, mai noteaza Agerpres

Foto: Mondo News