SURPRIZA! Cine l-a TURNAT pe LUDOVIC ORBAN la DNA

LUDOVIC ORBAN si LIA OLGUTA VASILESCU au fost denuntati la DNA de acelasi om de afaceri, care are probleme intr-un dosar aflat pe rolul instantelor, sustin surse judiciare. Este vorba despre TIBERIU URDAREANU, acuzat de DNA ca l-ar fi mituit pe primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, ca sa implementeze sistemul UTI de management al traficului, au declarat sursele judiciare pentru Romania Curata.

Ca sa i se reduca substantial pedeapsa in dosarul Nichita, TIBERIU URDAREANU s-ar fi dus la DNA cu inregistrari in care LUDOVIC ORBAN poate fi auzit cum ii cere 50.000 de euro ca sa ii dea lui SORIN OANCEA si lui COZMIN GUSA pentru aparitii la B1TV si Realitatea TV in pre-campanie si in campania electorala, scrie Romania Curata.

Juristii spun ca infractiunea de care este acuzat LUDOVIC ORBAN si pentru care este pus sub control judiciar s-a consumat in momentul in care el a pretins banii, chiar daca pana la urma nu i-a primit, pentru ca a tot amanat sa se duca sa-i ia de la Urdareanu. La audierile de la DNA, LUDOVIC ORBAN s-a prevalat de dreptul la tacere.

CITESTE SI: ICCJ: LUDOVIC ORBAN VA RAMANE SUB CONTROL JUDICIAR

In acest moment, COZMIN GUSA si SORIN OANCEA sunt doar martori in dosar pentru ca nu exista alte probe in afara inregistrarii. Ei ar putea primi o alta calitate doar daca LUDOVIC ORBAN ar colabora cu anchetatorii, arata sursa citata. Gusa si Oancea au fost audiati, marti, la DNA si au negat vehement ca ar fi cerut sau ca li s-ar fi oferit bani de catre Orban.

La data de 11 aprilie, LUDOVIC ORBAN a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru ar fi cerut unui om de afaceri “sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016”. Prima solicitare s-ar fi facut pe 1 martie, iar la data de 20 martie 2016 Orban i-ar fi pretins omului de afaceri denuntator suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, al caror nume a fost mentionat. In aceeasi zi, LUDOVIC ORBAN s-a retras din cursa pentru Primaria Capitalei.

Sursa foto: realitatea