SURPRIZA! Declaratiile lui MELESCANU si ambasadorului RUSIEI se bat cap in cap

Declaratiile facute de ambasadorul rus dupa intalnirea cu ministrul Teodor Melescanu semnaleaza o cel putin o dezghetare majora a relatiilor cu Romania, potrivit reprezentantei diplomatice a Rusiei la Bucuresti. 

Intalnirea dintre Melescanu si Valeri Kuzmin ce a avut loc a fost prezentata de MAE roman in doar cateva randuri in care se vorbea de apartenenta Romaniei la valorile UE si NATO si se sugera o admonestare in fraza in care se mentiona “evitarea unei retorici inadecvate in declaratiile publice”. 

Ambasada Rusiei a postat insa extrase dintr-un interviu acordat de Kuzmin agentiei TASS in care se vorbeste de o conversatie “foarte pozitiva, foarte consistenta”, de necesitatea intensificarii dialogului diplomatic, de semnarea a “trei documente importante”, de un forum de afaceri care sa fie organizat in aceasta primavara la Moscova si de “apropierea unei date importante – 140 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Rusia si Regatul Romaniei”. 

“Acesta a fost un schimb de opinii foarte util, care creeaza baza pentru continuarea mersului inainte”, a conchis ambasadorul rus.

Discrepanta dintre informatiile oferite de MAE, respectiv de Ambasada Rusiei, privind intalnirea celor doi diplomati a fost sesizata de publicatia BN24.ro.