SURPRIZA! LIDERUL UDMR a lansat un ATAC la adresa lui VIKTOR ORBAN

Inchiderea Central European University din Budapesta ar fi “uriasa si pentru Ungaria si pentru toata Europa Centrala si de Est”, a declarat joi la postul de radio RFI presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Este cea mai dura critica a liderului UDMR la adresa Ungariei condusa cu mana de fier de Viktor Orban, chiar daca Hunor nu a mentionat numele premierului de la Budapesta. “Daca s-ar ajunge la inchiderea universitatii respective, ar fi o pierdere uriasa si pentru Ungaria si pentru toata Europa Centrala si de Est, ar fi o pierdere pentru lumea academica, pentru stiintele umaniste si sociale”, a spus Kelemen Hunor.

El si-a indulcit ulterior critica, spunand ca “pe de alta parte, nu putem nega dreptul unui Guvern si unui Parlament de a stabili in ce conditii pot functiona universitatile, daca trebuie sa existe in tara de origine o universitate, un campus care functioneaza sau nu si care sunt criteriile de a accepta aceste diplome si aici nu ma refer la Universitatea Central Europeana de la Budapesta, ma refer la orice universitate si acest drept trebuie recunoscut”, crede Kelemen Hunor.

Sursa foto: maszol.ro