SURPRIZA: PNL ar putea sustine un CANDIDAT INDEPENDENT la PRIMARIA CAPITALEI

PNL nu exclude ipoteza ca viitorul candidat la PRIMARIA BUCURESTI sa fie din afara partidului, a declarat, luni, la postul de radio RFI liderul deputatilor liberali, EUGEN NICOLAESCU. El precizeaza ca formatiunea sa “nu trebuie sa excluda nimic aprioric” si declara ca viitorul candidat care va fi sustinut de PNL trebuie sa aiba si un profil liberal, “sa nu fie un autoritar, un comunist”.

EUGEN NICOLAESCU spune ca PNL va anunta candidatul la PRIMARIA CAPITALEI cel mai probabil la sfarsitul toamnei: “Noi in aceasta toamna ne-am propus sa definitivam toate candidaturile pentru toate autoritatile locale din toata tara. In consecinta, probabil ca in foarte scurt timp vom declansa procedurile pe care ni le-am stabilit de a verifica prin sondaje care este perceptia populatiei pe anumite persoane pe care dorim sa le lansam in campaniile electorale si probabil la sfarsitul toamnei o sa stim care sunt cei mai potriviti candidati, care raspund asteptarilor populatiei, care trec prin niste criterii pe care noi ni le-am stabilit si unele dintre ele sunt criterii de integritate”.

CITESTE SI: CONDUCEREA PNL IL PANDESTE LA COTITURA PE LUDOVIC ORBAN

CANDIDATUL PNL va fi anuntat “probabil cu mult inainte de Craciun, pentru ca totusi este nevoie ca un candidat nou – poate fi si un candidat nou, nu? nu stim in clipa de fata – are nevoie totusi de un anume timp pana sa fie cunoscut de populatie si mai departe sa poata sa trezeasca interes si evident sa transforme interesul in intentie de vot”, precizeaza EUGEN NICOLAESCU.

“Nu trebuie sa excludem nimic aprioric”

 Intrebat daca PNL ia in calcul sustinerea unui candidat din afara partidului sau daca exclude aceasta varianta, EUGEN NICOLAESCU a raspuns: “Eu cred ca noi nu trebuie sa excludem nimic aprioric, eu cred ca trebuie sa oferim bucurestenilor o candidatura care sa reprezinte nazuintele cetatenilor care locuiesc in Bucuresti, un candidat care sa vina cu o viziune, care sa vina cu puterea, cu capacitatea de a transforma Bucurestiul intr-o Capitala europeana”.

Intrebat ce anume ar insemna un “candidat nou”, EUGEN NICOLAESCU a explicat: “Probabil, asa cum si dvs. incercati sa-mi sugerati ca ar putea fi cineva din afara partidului si poate fi o persoana care n-are notorietate, care n-a lucrat vreodata in administratia publica centrala sau locala, care n-a avut functii publice, care nu a beneficiat de demnitati si este un om care din punctul nostru de vedere si al bucurestenilor, pentru ca el va fi testat, evident, prin sondare, poate sa indeplineasca toate aceste criterii si poate fi pana la urma acel primar de care Bucurestiul are nevoie”.

CITESTE SI: UN CANDIDAT LA PRIMARIA CAPITALEI VREA SA DESFIINTEZE SECTOARELE

Intrebat daca PNL l-ar sustine pe NICUSOR DAN la PRIMARIA CAPITALEI, EUGEN NICOLAESCU a replicat: “Repet, nu exclud nici o candidatura, dar in acelasi timp candidatul care va fi sustinut de PNL trebuie sa aiba si un profil liberal, trebuie sa ne dea noua garantia ca nu va fi un autoritar, un comunist, unul care sa faca din Bucuresti altceva decat am crede noi ca ar trebui sa fie Bucurestiul, un oras modern, care sa aiba vitalitate, sa se poata misca, sa atraga investitorii, sa produca plus valoare, care mai departe sa se imparta in domeniile prioritare si sigur ca noi vorbim aici si de un oras cum e Bucurestiul, care trebuie sa atraga si multi turisti, un oras cu care sa te mandresti, fiind Capitala tarii”.

Sursa foto: adevarul