Surse diplomatice: Barroso s-a antepronuntat si s-a abatut de la atributiile sale

BARROSO va merge in Rep. Moldova, cu putin timp inainte de a fi semnat acordul de asociere

“Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu trebuia sa se pronunte asupra intrarii Romaniei in Schengen, intrucat nici el, nici Comisia Europena nu au atributii in aceasta chestiune”, au declarat pentru Mondo News inalte surse diplomatice romane.

“Practic, Barroso s-a antepronuntat, s-a abatut de la atributiile lui, avand in vedere ca statutul sau si al Comisiei Europene este de neutralitate”, au precizat sursele citate.

Acestea considera ca reactia presedintelui CE trebuie pusa pe intentia acestuia de a candida la al 3-lea mandat de presedinte al CE si atunci prefera sa faca jocuri, pentru a obtine sprijinul tuturor, chiar daca asta ar insemna “sa sacrifice Romania si Bulgaria”.

Pe de alta parte, sursele diplomatice, au adaugat ca, avand in vedere alegerile europene de la anul, din martie, Comisia Europeana nu va mai lucra, practic, agendele Consiliilor vor fi modificate, iar chestiunea aderarii Romaniei si Bulgariei va fi “uitata” un timp.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat aseara, intr-un interviu la postul francez TF1, ca Romania si Bulgaria nu vor intra in Schengen in Spatiul 2014, deoarece “sunt prea multe opuneri”. Afla aici detalii

Foto: Europa Libera